ЛЕСНИ И МНОГО ВКУСНИ ФИНИ ПАЛАЧИНКИ

3
422
Добави коментар

Какво по-хубаво от палачинки в тази прекрасна снежна съботна утрин 🙂 

 Много лесни и нежни палачинки! За пълнеж използвам домашно сладко от горски ягоди. Понякога ги предпочитам с шоколадов тахан, или мед, а мъжът в къщата ги предпочита с крем сирене и бекон. 🙂

 Винаги правя рецептата на око, тъй като лесно се запомнят пропорциите и така спестявам време. Слагам 2 яйца, щипка сол, малко сода за хляб, 1 ч.ч. прясно мляко и около 2 с.л. растителна мазнина. Разбивам на ръка с бъркалката, догато сместа стане еднородна, след това прибавям брашното, но тук вече не мога да ви кажа точното количество…, винаги слагам брашно, докато сместа стане с консистенция наподобяваща бозата. 

 Използвам тиган за палачинки, който загрявам и намазвам с масло, с помощта на кухненска хартия, така тя обира излишното количество мазнина. 

 Още от първата палачинка можете да разберете дали сместа ви се е получила. От перфектната смес трябва да получите много тънка, пухкава палачинка, която не е суха, а дори леко разтеглива. Ако палачинката е суха и твърда, може да добавите към сместа малко прясно мляко, за да я разредите.

 Сервирам ги с парченце масло, което се разтапя от топлите палачинки. С тези продукти се получават около 10 броя, можете да удвоите количеството на продуктите и така ще имате вкусни палачинки за цялото семейство.

 Снимката е правена в 10 часа вечерта, тъй като стват готови за 15 минути и лакомниците вкъщи се възползват от това по всяко време. 🙂