Само глупаци могат да искат лоши отношения с Русия

1
376
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ДОНАЛД ТРЪМП
Само глупаци могат да искат лоши отношения с Русия
„Възможно е занапред нашите две държави да работят заедно за решаването на сериозните и неотложните проблеми – подчерта американският президент

08 Януари 2017 02:05
0

принтирай

|

текст

Доналд Тръмп изрази желание да работи с Русия за намиране на решение на световните проблеми.

Новоизбраният президент сподели своята позиция в профила си в Twitter и заяви, че когато той стане президент, Русия ще уважава Америка повече, отколкото сега.  

„Добрите отношения с Русия са благо. Само глупавите хора могат да смятат, че това е лошо нещо! Ние и без това имаме достатъчно проблеми по целия свят“, написа Тръмп.

 

Having a good relationship with Russia is a good thing, not a bad thing. Only „stupid“ people, or fools, would think that it is bad! We…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 7, 2017

45-ят президент на САЩ, чието встъпване в длъжност ще стане на 20 януари, заяви, че е „научил много неща“ от срещата си с шефовете на разузнавателни агенции, но отказа да уточни дали приема техните аргументи и обвиненията за руска кибератака срещу имейлите на Демократическата партия и за намеса в изборната кампания в САЩ. 

„Възможно е занапред нашите две държави да работят заедно за решаването на сериозните и неотложните проблеми и на въпросите от световно значение“, подчерта също Тръмп. 
 

both countries will, perhaps, work together to solve some of the many great and pressing problems and issues of the WORLD!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 7, 2017

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че не смята профилът на Доналд Тръмп в Twitter като добър начин за комуникации по международните политически въпроси.„Аз не правя изявления по международната политика в Twitter. Не смятам, че 140-те знака позволяват адекватно справяне със сложните решения, които предприемаме“, посочи Кери в интервю по телевизия АБС нюз. Той бе попитан какво е мнението му за туитърите на Тръмп по такива международни теми като Русия и Тайван.

 

Джон Кери изрази надежда, че бъдещата власт на САЩ ще избере друг тип комуникация.