6 Полезни Съвета за По-Лесно Преместване

3
310
Добави коментар
yanita12
yanita12

6 Полезни Съвета за По-Лесно Преместване

Ключът към успешното и по-лесно преместване е в предварителната подготовка и правилното опаковане на вещите. Ето защо ние от Хамали Престо сме ви подготвили 6 полезни съвета, които ще ви спестят излишни нерви и време когато дойде момента на преместване.

Подсигурете подходящо място за паркиране

Липсата на място за паркиране е често срещан проблем в нашата практика и в повечето случаи оскъпява преместването. Ако обстоятелствата го позволяват, постарайте се да уредите подходящо парко-място за товарната кола пред или в близост до входа на сградата.

Подгответе предварително електроуредите и електрониката

Размразете и подсушете хладилника в деня преди преместването, разкачете маркучите на пералнята. Ако е възможно използвайте оригиналните опаковки за фината електроника като: телевизори, компютри ,аудио системи и други.

Когато опаковате имайте предвид

Когато опаковате в кашони слагайте по тежките предмети от долу и по леките отгоре. Не пълнете кашоните повече от 30 кг. по възможност до 20 – 25 кг. за да бъдат лесни за носене и за да не се скъсат. Залепвайте ги добре с тиксо.
Използвайте чували (от по-дебелите) за дрехите и не-чупливите предмети и ги завържете добре. Може да ползвате и куфари ако разполагате с такива. Вместо да сгъвате дрехите по-добре ги навивайте на руло, така ще спестите място.
Изпразнете съдържанието от шкафове, чекмеджета и други мебели. Залепете вратите и чекмеджетата с тиксо за да не се отворят или изпаднат при пренасяне. Това е най-често срещаната грешка при преместване и понякога излиза скъпо.
Съберете и опаковайте най-нужните неща в отделна чанта. Ако сте на работа на следващия ден и нямате време за разопаковане е добра идея да имате под ръка неща от първа необходимост като: опакована храна, посуда, тоалетни принадлежности и дрехи.

Спазването на тези важни съвети със сигурност ще намали стреса по време на вашето преместване и всичко ще мине по-гладко и безпроблемно. Ние от Хамали Престо се надяваме, че сме успели поне малко да ви бъдем полезни.

comments

Comments