Как да спечелим много пари

11
470
Добави коментар
frvasileva89
frvasileva89

След бърза справка с един онлайн тълковен речник разбирам, че „суеверие” означава „вярване в свръхестествените сили като двигател на събитията”.

След бърза справка с действителността оставам с впечатление, че българите сме силно вярващи „в свръхестествените сили като двигател на събитията”.

Хм… Любопитно е колко много млади, добре облечени, цивилизовани хора от градски тип грейват от щастие пред някоя жълта стотинка на тротоара, вдигат чантите си нависоко в ресторантите и с тревога установят, че ги сърби лявата ръка.

А в не малко портфейли дори се мъдрят разни късметчета LAVAZZA, които вещаят просперитет и благоденствие!

Ето още няколко изключително важни неща, които всички трябва да имаме наум, ако искаме да бъдем богати и честити!

1. Фонтанчета, шадраванчета и езерца

Ако искаш да си богат и здрав късметлия, непременно хвърли няколко монетки в някое фонтанче, шадраванче или езерце.

Ако ситуацията е кризисна – внезапно си банкрутирал, а наоколо няма нито едно шадраванче – можеш да хвърлиш последните си стотинки в някоя по-дълбока локва.

Фън шуй няма да има нищо против. Дори напротив – смята, че ще е много фън.

2. Късметче!

Ей така си се разхождаш по улиците, и какво, срещаш някоя малка жълта стотинчица! Късметче, еха! Дотук обаче с веселбата – как да постъпиш с тази стотинка?

По този въпрос специалистите не са единодушни. Едните смятат, че трябва да вземеш стотинката, да я пъхнеш в портфейла си и никога при никакви обстоятелства да не я харчиш – тя е твоят късмет!

Не би искал да изхарчиш късмета си, нали?

Други експерти обаче съветват изобщо да не докосваш стотинката! Възможно е тя да принадлежи на някой много беден и нещастен човек (като онзи от първа точка)  – ако вземеш стотинката му, взимаш и неговата лоша карма!!! Ти си прецени.

3. Жаби, слонове, паяци и друг добитък

Непременно се сдобий с жаба! Може да е порцеланова, метална или пък дори оригами, но просто имай някаква, за бога! За твое добро! За компания можеш да й осигуриш някой слон с вирнат хобот.

Ако към тях се присъедини и едно паяче, бъди сигурен – чакат те пари, както и основно почистване на дома.

4. Йероглифи и камъни

Искаш да си богат? Е няма да стане без някой друг цитрин в портмонето, съжалявам! Вместо да се оплакваш, окачи на стената си поне един китайски символ на богатството. На коя стена?

Питай господин Фън Шуй!

5. Посади си парички!

Разхвърляй монетки по пода в дома си. Те ще поникнат и ще се разлистят в неподозирано богатство!

Ако не, то поне ще имаш възможност да си намираш късметчета, докато си се разхождаш из къщи.

6. Новогодишната баница!

Независимо кой какво разправя, ако ти се падне парата от баницата – богат ще си!

В случай че си абсолютен карък и от опит знаеш, че няма никакъв шанс да ти се падне този късмет, напиши „пари” върху всички късмети или пък изяж цялата баница сам!

7. Бърза серия копирани от интернет хватки за сигурно забогатяване: Давай парите с дясната ръка, а ги взимай с лявата! (За да не нарушаваш обмена на енергия, как защо!) Никога не оставяй нищо вкъщи да тече – кран, казанче. (Така изтичат и парите ти!) Не събирай трохите с ръце от масата. (ти луд ли си?!) Никога не давай на съседката хляб или сол назаем – парите ти ще отидат при нея (а това е най-страшното нещо, което може да се случи на човек). Не си дръж ключовете на масата… (Защото така!) Портмонето ти трябва да е червено! (Само така ще имаш… портмоне в червено.) Подреди банкнотите йерархично в портфейла си! (За двайсетолевката е много важно да знае, че е нещо повече от петолевка!) Залепи банкнота на огледалото в антрето! (Дори да не ти донесе богатства, в труден момент ще можеш да разчиташ на една залепена на огледалото банкнота.) В началото на всеки месец подрънквай с монети – дрън-дрън, дрън-дрън! (Ако го правиш навън и си измислиш някаква семпла хореография, можеш наистина да събереш още стотинки!) Дръж метлата с дръжката надолу. (Е, малко трудно се мете така, но пък ти какво искаш – да ти е чисто или да си богат?!)

Даам, има и още. Още много! Но ще спра дотук.

Суеверията са чудно нещо. В интернет е пълно с материали по темата. Това, с което не е пълно, са материали как да печелиш с честен труд, упоритост и търпение, как да се научиш на спестовност.

Такива материали хич не звучат секси… Пък и те оставят с впечатлението, че всичко зависи от теб. А това хич не е готино – означава, че трябва да се напънеш.

Далеч по-лесно е да си жертва на живота, системата и обстоятелствата. И да чакаш някое птиче ако да промени с магическа пръчка това вселенско недоразумение. Или поне някое талонче от лотарията да те зарадва с приятна сумичка!

Би могло – трябва просто редовно да си спестяваш в една касичка парите, с които възнамеряваш да си го купиш.

Препратки

Статия: Научи как месечният бюджет може да промени живота ти Статия: Спестявай като предприемачСтатия: Можеш ли да забогатееш от хазартСтатия: Отърви се от токсичните разходи. Цена: 3 месеца