15 странни факта за мастурбирането, които трябва да знаете!

1
322
Добави коментар
slavchev
slavchev

Да си поговорим за мастурбирането. Докато някои не се интересуват особено от него, за други е единствен вариант. И все пак, всеки го прави. Но има някои факти, които вероятно не знаете.

92% от зрелите мъже и почти 62% от жените мастурбират. Дори възрастните го правят по-често, отколкото си мислите.

80% от мъжете са мастурбирали преди да навършват 17, а при жените процентът е 58 – а онези, които са го правили, е по-вероятно да са правили и безопасен секс.

Редовното мастурбиране при мъжете намалява риска от рак на простатата.

Проучвания и статистики показват, че дори асексуалните хора мастурбират. Макар често да го правят по-различно (без еротични фантазии), все пак го правят.

Мастурбирането облекчава менструалните болки.

През Викторианската епоха се смятало, че мастурбирането е болест. За да се предпазят от тази „болест“, мъжете използвали специални метални пръстени с остри зъбци, които се прикачали за пениса.

Повечето жени намират клиторната стимулация за по-ефективна от вагиналната.

70% от женените признават, че мастурбират.

Според института Кинси, 38% от хората казват ,че гледат порно за развлечение, а 43% „защото така фантазират за неща, които иначе не биха искали в истинския живот“.

53% от жените използват секс играчки, когато мастурбират.

Само 46% от жените казват, че при мастурбиране достигат до оргазъм за по-малко от 3 минути. 99% от мъжете вероятно биха получили оргазъм само четейки това изречение.

„Ел Сарторио“ е вероятно най-старият порнографски филм, заснет в Аржентина през 1907г. В него три жени се къпят в реката, когато нещата стават по-сериозни и накрая правят секс с дявола.

Вибраторът е на повече от 100 години. Изобретен е през 1880-те от британски лекар.

Най-ранните записки за мастурбирането идват от Шумер, една от древните месопотамски цивилизации. Шумерите подкрепяли мастурбирането и смятали, че стимулира потентността.

„Кама сутра“ не е само за страхотен секс. Древните текстове предлагат интересни съвети за мастурбиране.

 Източник: Lifebg.net

Related