LEGO казва сбогом на пластмасата

22
414
Добави коментар
Kaloyan_Iliev
Kaloyan_Iliev

Лего Груп учредява Център по устойчиви материали и с наемането на повече от 100 нови служители прави крачка към амбициозната цел за намиране и влагане на природосъобразни алтернативи на стандартните материали за производство на тухличките до 2030 година. Всички пластмасови елементи от конструкторите са във фокуса на този амбициозен проект. Програмата засяга също и опаковките, чрез промяна на състава и намаляването на техния размер.

Компанията заявява, че няма да се справи сама с това предизвикателство. Ще продължава да работи в партньорство с много чужди организации и експерти в областта. Един такъв пример е WWF (Световен фонд за дивата природа) с който през 2015 г. е договорена съвместна работа за по-добра оценка на въздействието върху околната среда на новите материали на био основа за производство на елементи и опаковки.

Какво всъщност за LEGO означава устойчиви материали? Това е цялата съвкупност от източници на суровината, химичен състав, използването й в продуктите, управление на жизнения цикъл, и въздействието върху екологичните, и социалните аспекти от човешкия живот.

>> Вижте още Защо LEGO се превърна в най-харесвания бранд за детски играчки

От компанията производител заявяват, че налагането на новите материали ще се състои единствено след провеждането на многократни тестове за покриване на постигнатите до момента високи стандарти по качество и безопасност. Така, че родителите трябва да бъдат спокойни за играта на своите деца със световно известните конструктори. И както Оле Кирк Кристенсен казва „Само най-доброто е достатъчно добро“

 

Още за инициативата – тук.