Защо няма да видим Джоузеф Файнс като Майкъл Джексън

2
393
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Новият комедиен сериал на „Скай артс“ Urban Myths съживява куп знаменитости в опит да пресъздаде някои „градски митове“ за тях. Епизодът с Джако, игран от бял актьор, обаче няма да бъде излъчен…

Джоузеф Файнс („Влюбеният Шекспир“) като Майкъл Джексън? Бял актьор е малко странен избор за ролята, но тъй като става дума за 2001 г., когато Кралят на попмузиката е с избелена кожа заради витилиго, изборът може да се сметне за оправдан.

Не така обаче мисли Парис Джексън, дъщерята на Джако, която коментира в социалните мрежи, че от мисълта за подобно превъплъщение й се повдига.

Останалите знаменитости от новия комедиен сериал на „Скай артс“ Urban Myths (Градски легенди), включват Боб Дилън (игран от Еди Марсан), кинозвездите Кари Грант (Бен Чаплин), Елизабет Тейлър (Стокард Чанинг) и Марлон Брандо (Брайън Кокс), ЛСД гуруто д-р Тимъти Лиъри (Ейдън Гилън, нашумял като лорд Петир Белиш – Кутрето, от „Игра на тронове“), боксовата легенда Мохамед Али (Ноел Кларк), драматурга Самюъл Бекет (Дейвид Трефол ), дори самия Адолф Хитлер (Иуан Реон, също популярен от „Игра на тронове“, където играе Рамзи Болтън ).

Звездата от „Хари Потър“ Рупърт Гринт (Рон Уизли) виждаме като приятел на Хитлер.

Първият трейлър за сатиричната поредица повдига завесата към тези превъплъщения, а самият сериал е с премиерна тв дата 19 януари. 

„Нашите градски митове са истории, които се предават от уста на уста и днес вече са станали част от градския фолклор. Но дали са истина? Ние ги съживяваме, като подхождаме към тях палаво, с чувство за хумор – и нарочно им придаваме двусмисленост“, обясняват от артканала на телевизия „Скай“.

След атентатите на 11 септември например Джако, заедно с Лиз Тейлър и Брандо, които били специални гости на концертите му в Ню Йорк, организират бягството си от града с автомобил (заради временната забрана за полети), за да се върнат на Западното крайбрежие – случка, за която преди време разказа сп. „Венити феър“.

Тази история обаче така и няма да се излъчи, тъй като след бурята от неодобрителни коментари телевизията реши да свали епизода от програмата си.