Как да се справим с високото кръвно налягане (част 2)

2
373
Добави коментар
dolarchoto
dolarchoto

Продължаваме темата за борбата с високото кръвно. Близ0 35% от Българите страдат от високо кръвно, като възрастовата граница все повече намалява и млади хора започват да имат проблеми. В следващите редове ще ви представим още 5 естествени „рецепти“ , които ще ни отговорят на все по-належащия въпрос за мнозина сънародници „Как да се справим с високото кръвно налягане ?“.

Спрете цигарите. Тютюнопушенето e един от основните причинители на проблемите с кръвното налягане. Българите пушим много, това е неоспорим факт. Ако и вие сте сред пушачите, отказването на цигарите ще ви помогне освен да свалите кръвното, то и да се чувствате по-енергичен и здрав като цяло.

Яжте черен шоколад и какао. Черният шоколад и какаото на прах съдържта растителни съединения, които помагат да се отпуснат кръвоносните съдове и респективно да се понижи кръвното налягане.

Яжте горски плодове. Горските плодове са богати на полифеноли, които могат да помогнат за намаляване на кръвното налягане и на общия риск от сърдечно-съдови заболявани. Освен това капини, малини и т.н. са наистина вкусни и се използват в много рецепти.

Яжте храни богати на калции. Богатите на калций храни помагат да се намали кръвното налягане. Има много диети, които залягат предимно на такива храни.

Яжте храни богати на магнезий. Магнезият е важен минерал, който помага за регулиране на кръвното налягане. Намира се в различни храни, като например бобови растения и пълнозърнести храни.