Вижте как са се променили стандартите за мъжка красота от 1900 г. до сега! (снимки)

1
281
Добави коментар
slavchev
slavchev

Мъжете винаги са се стремили да бъдат красиви, стилни, успешни и, разбира се, привлекателни за дамите. По каприз на модата, те стават по-мъжествени, секси и безгрижни. През някои десетилетия мъжете са подстригвали мустаци и бради,а и мускулите са изиграли голяма роля в промяната на облика на мъжката красота.

Представяме ви най-красивите мъже от началото на 20-ти век по целия им път до настоящия момент.

1900 – Часът на борците и силните мъже

Изпълненията на Еуген Сандоу в началото на 20-ти век са били толкова популярни сред жените, като концертите на Бийтълс през 60-те години. Дори Арнолд Шварценегер има няколко статуетки, изобразяващи известния спортист.

1910 – Елегантност

Първата световна война донася на мода за мустаците на преден план – такъв стил се счита за красив и мъжествен.

1920 – Елегантна коса и замечтан поглед

Всеки губи ума си върху киното и филмовата звезда Рудолф Валентино. Почти всеки мъж с лъскава коса, сресана на път, автоматично се превръща в безспорен красавец.

1930 – Секси мустаци

Образът на мъжката красота е атлетично тяло с добра стойка, широки рамене, тесни бедра, и силни мускули. А мустаците на Кларк Гейбъл са на върха на модата.

1940 – Военна мъжественост

Основният образ на човек по време на Втората световна война е бил тежък, мъжествен.

Отворена сексуалност

През 50-те рокендрола и поп музиката са любимите жанрове. Най-популярната прическа беше перчем над челото.

Бунтарски дух

Хиляди подражатели се появиха след показването на “Дивият” с Марлон Брандо – млади мъже се возят на своите мотоциклети, носят кожени якета, и наричат ​​себе си “трудни момчета.”

1960 – Чувствен поглед и скандална сексуалност

По това време, Ален Делон е символ на мъжката красота. Атлетичен млад мъж с момчешки функции и чувствен поглед на замечтани сини очи се смята за съвършения мъж.

Свободата на себеизразяване

В края на десетилетието е означавано от хипита и рока. Джим Морисън, фронтмен на “The Doors”, е напълно очарователен с уникалната си харизма и дълбоки текстове.

1970 – Напомпани мъже

Докато хипита завладяват света и мъжете не са различими от жените, Арнолд Шварценегер става седем пъти Мистър Олимпия. Дамите полудяват; господата ревнуват.

1980 – Атлетична красота

Спасители на плажа става още една причина да се опитват спортове, въпреки че в момента в центъра на вниманието е върху атлетични мъже с гладък тен, видни мускулите, и, разбира се, червени гащета.

1990-те – Гръндж вълната

90-те беше ерата на гръндж рок музика, която ражда едно ново поколение от хора, които не се интересуват какво те носят и как изглеждат. Само погледнете Кърт Кобейн, звездата на Нирвана! Неговото небрежно отношение, обаче, не му пречи да е наистина красив.

2000 – Метросексуалното хилядолетие

Ерата на метросексуалните. Дейвид Бекъм става перфектен мъж, професионален футболист като притежава всички характеристики на алфа мъжкара –  професионална прическата и скъпи дрехи.

2010 – Небрежен

Движението на битник е като буря. Небрежност, бради, винтидж дрехи, тънки или атлетични форми, пулове или ивици, очила, татуировки и самодоволен поглед – и вашата перфектна визия за мъж е готова. Особено, ако това е Райън Гослинг.

Днес

Брада и дълга вързана коса е мощна тенденция днес.

Източник: поничка.ком

Свързани