Дървена къща с усложнения

12
Добави коментар
avi4ka
avi4ka

07 Октомври, 2009 г. – 11:23, Коментари – 0

Пасторалната локация на това прекрасно, частно убежище е в мъничкото селце Bachte-Maria-Leerne в област Фламандия, Белгия, на около 10 километра от третия по големина град в страната Гент.

Именно базираното там архитектурно студио Wim Goes Architecture проектира красивото удължаване на тази резиденция. Дървеното допълнение е разположено над нова винарска изба и се простира частично над езерото.

Естествено сивото дърво, зелената растителност, синьото небе и езеро създават хармоничен баланс, подчертан от тънките вертикални линии, които се откриват по най-големите повърхности. Запазеният стил на главният архитект Wim Goes съчетава умишлено, непретенциозна простота с функционално-голяма яснота.

В тази жилищна структура, Goes създава елегантна фасада, която притежава едновременно визуална и структурна грация. Фасадата е създаден от тънки дървени ленти – 6 х 8 см в напречно сечение. И въпреки, че е неизбежно дървеният материал да се деформира малко в дъжд и слънце, това не представлява структурен проблем. Не е необходимо фасадата да подържа сградата от силният напор на вятъра, тъй като той ще духа право през ивиците. Единственото структурно натоварване на дървените ивици трябва да е вертикалната тежест на покрива.

Източник: the cool hunter