Влачиха жена, протестираща срещу незаконен строеж в столичния квартал „Младост“

32
367
Добави коментар
Janica
Janica

Жена бе влачена от двама мъже при протеста й срещу поставяне на метални заграждения за място, за което е плануван спорен строеж. Това стана в столичния квартал „Младост 1“, съобщи БНТ.

На полянката срещу блок 70 в столичния квартал „Младост 1“ строител и инвеститор направиха опит да възобновят строителни действия.

През октомври 2016 г. след спонтанен протест бяха свалени оградите. Няколко месеца по-късно се прави повторен опит. Хората излязоха на спонтанен протест за да кажат „Не“ на това строителство.

По време на протестните дейности днес строителят и работници на инвеститора са употребили сила срещу гражданите. Те са извлачили две жени от мястото. Едната жена е легнала, за да попречи на поставянето на загражденията, а другата е застанала срещу самия багер.

Малко по-късно от столичния район връчиха констативен протокол на строителя.

На 16 декември 2016 година районният кмет Десислава Иванчева атакува решението за строеж на това място с мотив, че има порочност при издаване на разрешително за строеж. Към момента инвеститорът обеща да не строи и да провери издаденият му днес документ.