Марк Зукърбърг иска чрез съдебни дела да вземе земята на съседите си

11
313
Добави коментар
borsi
borsi

Марк Зукърбърг иска чрез съдебни дела да вземе земята на съседите си

Спорните чужди имоти се намират на първа линия на плажа и осигуряват достъп до него

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг даде под съд стотици граждани на Хавай, за да ги принуди да му продадат земите си, които се намират в съседство на неговия имот, понеже му пречат.  Спорните чужди имоти се намират на първа линия на плажа и осигуряват достъп до него.

На 30 декември 2016 г. в съда в Кауаи са постъпили 8 иска от компании собственост на милиардера. В тях се иска прилежащите територии до имението му да бъдат принудително обявени за продажба на търг и да бъдат продадени на този, който плати най-много за тях. Към момента собствениците на тези парцели, които ги владеят от поколения, имат право да преминават през имението на Зукърбърг, за да стигнат до имотите си и до плажа. Адвокатът представляващ Зукърбърг, излезе с изявление, казвайки, че всички съсобственици на земята ще бъдат идентифицирани и ще получат справедлива стойност, ако мине през съда насилственото отчуждаване.

Скоро, за пореден път създателят на социалната мрежа, която ще се бори с фалшивите новини, обеща да работи за по-доброто бъдеще на света и че ще се занимава с благотворителност.