Light Collection – италиански мебели за спалня

2
328
Добави коментар
NorthStyle
NorthStyle

Публикувано на 25.01.2017 |
Обновено на 26.01.2017 |

 

Далновидност, постоянство и ясни цели – това е мотото на една от най-мащабните компании за производство на италиански мебели Orme Design.  Тя създава дизанерски колекции мебели за всекидневна и спалня, отправни точки на всеки един интериор. Фирмата предлага модулни системи, подходящи за вместяване в пространство с различни размери. Тази им адаптивност е ключов фактор при избор на производител, който да отговаря на индивидуалните изисквания на всеки клиент. Ето затова фирмата е изградила стабилна клиентска мрежа и от 60-те години насам работи за непрекъснато усъвършенстване на своята работа. Важна фигура за изграждането на компанията е Marcello Dalla Betta. Той е повярвал в успеха на Orme Design и от малко звено е я е превърнал в просперираща компания. Престижът й се дължи на упоритостта и иновативните идеи на цял екип от професионалисти, на висококачествените технологии и вниманието към детайлите.

 

2017 година се оказва доста плодотворна за фирма Orme Design. Това е годината, в която се появява новата нощна колекция Light. Дизайнерските мебели за спалня са модерни и оригинални, с почерка на виртуозите в италианската мебелна индустрия. Преди да пристъпим към детейлно представяне на отделните серии, е необходимо клиентите да са запознати с условията на фирма Orme Design. Тя предлага изработка на мебели за спалня и всекидневна по индивидуална поръчка на цвят и размери. 

Forma

 

Този спален комплект на Orme Design включва спалня Forma, два броя нощни шкафчета, скрин и гардероб от серията Ola. Всички компоненти са с модерен дизайн. Специфично за италианския производител е крайно изчистената визия на мебелите, които предлага. Правите линии са пълновластни господари в интериорните проекти на Orme Design. Тази традиция е спазена при всички компоненти от предложената нощна колекция. Единствената плавна и вълнообразна извивка е върху таблата на леглото, което прекрастно кореспондира с останалите прави линии, поставяйки елегантен акцент. Прозрачните цилиндрични крака са белег на съвременно творческо мислене. Италианската изтънчесност личи и в избора на цвят за цялостното сплано обзавеждане. Кафявото е топъл и уютен цвят, който предразполага сетивата към хармония и уединение. Единствено гардеробът Ola с врати на панти е в светло бежово, което чудесно допълва основният идеен замисъл за стил и съвършенство. Финалните щрихи на колекцията поставят дръжките на нощните шкафчета и на скрина, които са инкрустирани с нежни камъни сваровски. 

Segno

  

Нощната колекция Segno от италианския производител Orme Design е модерна и практична. Тя включва няколко цветови варианта на легло Segno, както и различни модели – с ракла за съхранение на вещи или без. Това ги прави практични и функционални модели. В комплекта влиза и матрак, който е съобразен с размера на леглото. Към леглото Segno са включени скрин, нощни шкафчета и  гардероб от серията Filo. Първият вариант на спалня, нощни шкафета, скрин и гардероб с врати на панти е съчетание от тъмно и светло бежово. Прецизната изработка на всеки един детайл е условие, на което фирма Orme Design залага при изработката на своите мебели за спалня. Това личи във опростените до съвършенство форми. Цялата колекция е подчинена на правите линии и редуване на пастелни багри. Друг вариант на спално обзавеждане включва и скосени плоскости в кафяво, които украсяват скрина и нощни щкафчета. В последното предложение за спален комплект от Orme кафевият цвят доминира. Той е основен, като акцент тук представлява гардеробът File с плъзгащи врати в бежово и сив принт. Колекцията за спалня с мебели Segno и File събира погледи с изящност и висококачествена изработка.

Curve 

Дизайнерите на Orme Design са съвместили два варианта на легло и два гардероба с различни механизми. Всичко това е възможно с колекцията италиански мебели за спалня  Curve, взела името си от леглото Curve. Традиционен компонен от спалното обзавеждане е именно леглото. Orme предлага модерно съчетаване на мебели и осветителни тела. Тези елементи от интериора са иновативен подход за създаване на по-атрактивна и функционална вещ. В таблата на леглото са монтирани семпли хоризонтални линии, които представляват нощно LED осветление. Те придават загадъчност и мистичен блясък на цялото помещение. Може да избирате между легло с място (ракла) за съхранение под него или легло, стъпило върху прозрачни крака, така наречените дистанционери. Цветове отново са бяло или бежово – все предпочитани за съвременния интериор. Но, разбира се, те не са единствените, които фирмата предлага. В цветовия каталог има възможност за избор между множество разцветки. Моделите гардероби са с плъзгащи врати – Tria или с врати на панти – Dual, в бежово и кафяво. Скринът и нощните шкафчета, които са от сериите Wind и Joy, също се присъединяват към кафявата интериорна идилия на Orme. 

Banco

Красивата нощна колекция Banco на италианската фирма Orme Design е създадена за ценители на минималистичния интериорен стил. Формите са изчистени, линиите – прави. Трите възможности за цвят на обзавеждането за спалня са кафяво, бежово и сиви – цветовете на съвремието. Дизайнерските колекции включват различни модели легла, нощни шкафчета, скринове и гардероби. Леглата се предлагат с прозрачни цилиндрични крака, а разликите са в цветовете на таблите и рамките. При модела легло с графитен цвят на таблата, си кореспондира с някой елементи от лицето на гардеробът Liscia, който е с врати на панти. Получава се чудесна игра на багри, която създава естетическия вид на пространството. Друга възможност за обзавеждане е гардеробът с плъзгащи врати и лицев принт в приятно сиво, носещ отново името Liscia. Съществена разлика ще откриете и при дръжките на скринове и нощните шкафчета. При някой модели те са крадратни – Betilo, а при модела Wind – продълговати , но винаги стилни и ефектни. Колекция Banco отразява таланта и изобретателността на дизайнерските гении на Orme Design.

Trapezio

 

Италианският производител Orme Design предлага семпла колекция мебели за спалня. Trapezio е елегантно спално обзавеждане, което дължи името си на модела легло. Композизията включва легло Trapezio, нощни шкафчета Filo, скрин Filo и гардероб Combi, с плъзгащи врати в приятен бял цвят. На пръв поглед нищо особено, крайно изчистен дизайн, но именно там е красотата на цялата колекция. Скринът и нощните шкафчета са без дръжки, което не усложнява визията им. Те са здраво стъпили на пода, посредством крачета, които остават скрити от погледа. За сметка на това леглото разполага с така характерните на марката Orme Design прозрачни крачета (дистанционери). Те създават впечатление за въздушност, сякаш спалнята се носи из пространството. Таблата пък удвоява своята дебелина – от началото е по-тънка, а към пода става по-дебела, за да гарантира стабилността и покоя по време на сън. Предлага се и в кафяв вариант или в друг, който е наличен в каталога на фирмата. 

Idea

   

В новата нощна колекция на италианската марка Orme Design ще откриете чудесни модели мебели от известни интериорни дизайнери. Колекцията Idea е подчинена на модерния и на минималистичния стил в обзавеждането. Това предполага наличие на изчистени и прави форми, на светли, топло цветове. Всички тези компоненти отговарят за естетическия вид на просранството в спалнята. Леглата от колекцията (те са дали името си на цялата колекция) се предлагат във два варианта – в бял цвят, (или друг по избор) с прозрачни крака и в кафяво, с възможност за съхранение на вещи под леглото (ракла). Таблите на леглата са ултра тънки, с лека извивка в началото. Правите ъгли са силно изразени не само в колекцията Idea, а като цяло в новата продукция на марка Orme. Възможностите за гардероби са отново два – с врати на панти или плъзгащи врати, модел Liscia. При посления тип липсват дръжки, като това се отнася и за модела скрин Gliss от същата колекция. Гардеробът с врати на панти и скринът Tender, който се предлага към него са ободурвани с продълговати и красиви дръжки с бежов цвят. 

Lenox

Lenox е нестандартно предложение от италианския производител Orme Design. Колекцията обзавеждане за спалня включва легло Lenox, нощни шкафчета и скрин Gliss. Нетрадицонното за тази колекция е моделът тапицирано легло – с табла и рамка от висококачествн текстил в приятен цвят. Изборът на подобно легло доставя допълнителен комфорт и мекота при допир. Бонус към таблата са възглавниците, които са с възможност за сваляне. Тези две характерисити са плод на таланта и оновативното творческо мислене на едни от най-прочутите италиански дизайнери на Orme Design. Като допълнителна екстра е мястото за съхранение под леглото, дължащо се на наличната ракла. За хора, които се нуждаят от повече удобства и практичност у дома, това е идеалният вариант легло. Към колекцията са включени нощни шкафчета и скрин в светло кафяво, с декоративни елементи в бежово.

Duke

 

Отново италианската фирма Orme Design изненадва с атрактивни предложения за модерен интериор. Нощната колекция Duke е представена от красиви и стилни легла Duke, нощни шкафчета и скринове от сериите Ola и Filo, както и гардероб Filo. Интересно дизайнерско хрумване е леглото от кафява еко кожа с ракла за съхранение. То ще осигури пълен комфорт и хармония в спалнята. Освен това, моделът е деликатно изработен, прецизно и финно до последния детайл. Към колекцията са включени две нощни шкафчета и два високи скрина за съхранение с перфектни вертикални дръжки. Вторият вариант на колекцията е съставен от бежово легло с текстилна талба и дървен корпус в светло бежово. Цветовете на високия скрин и нощните шкафчета от серията Ola са сходни с основния, този на леглото. А гардеробът с врати на панти Filo е кафевият акцент в обзавеждането. Тук липсват дръжки на скрина, гардероба и нощните шкафчета Filo, а леглото разполага с красиви дървени крака за по-голяма устойчивост.