Автобусна екскурзия до Кавала, Солун, Метеора с тръгване от Варна и Бургас

38
523
Добави коментар
DSTours
DSTours

Екскурзия до Гърция с тръгване от Варна и Бургас  Автобусна екскурзия:  Кавала – Солун – Катерини Паралия – Метеора

 

Дати на провеждане:  

 

13.04.2017 Великден 04.05.2017 Майски празници 07.06.2017 05.09.2017 и 20.09.2017 Септемврийски празници 8.10.2017 15.11.2017

 

Програма: 

 

 Тръгване от Варна в 21:00 ч и от Бургас в 23:00 ч.

 

1 Ден: Пристигане в Кавала рано сутринта. Разходка из забележителностите на града: Имарет, Крепостната стена на града, Аквеадукта, пристанището, църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника му, Следва новата част на града: новото кметство – сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Свободно време и отпътуваме за Катерини Паралия. Настаняваме в хотел 2/3*. Нощувка. 

 

2 Ден: Закуска. Отпътуване за долината на Темпи, в подножието на митичния Олимп и „изворите на Афродита”, посещение на параклиса „Св. Параскева”. Отпътуване за Метеора: неповторимо място, наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Представлява комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Кратка спирка в работилницата за изписване на Византийски икони и сувенири. Свободно време за обяд и разходка в градчето Каламбака. Прибиране в хотела късно след обяд. Свободно време и нощувка.

 

3 Ден: Закуска и свободно време за почивка или по желание екскурзия до Едеса (допълнително заплащане) – един от най – красивите градове в северна Гърция. Известен е с красивата си природа: водопади и зеленина, уникални сталактитови и сталагмитови пещери. Следва пешеходна разходка из град Воден. Отпътуване за Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски. Прибиране в хотела след обяд. Вечерта по желание посещение на традиционна таверна (допълнително заплащане). Нощувка. 

 

4 Ден: След закуска отпътуване за Солун. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард „Нике”с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, църквата „Св. Димитър” – Солунския Чудотворец, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад „Аристотелес”, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритният Солунски пазар. Отпътуване за България. Пристигане във Варна рано сутрин на следващия ден.

 

 

Пакетна цена от 335 лв. на човек, настанен в двойна стая, с включени:

 

*Транспорт с лицензиран туристически автобус;  *3 нощувки със закуски в х-л 3*  *Панорамна обиколка на Солун  *Еднодневна екскурзия до Метеора, Каламбака и долината на Темпи  *Екскурзоводско обслужване  *Медицинска застраховка 

 

Цената не включва:

  *Целодневна екскурзия до Едеса и Вергина – 25 евро  *Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро  *Входни такси за посещаваните обекти- по желание – къщата на Мохамед Али – 2 евро  – крепостна стена в Кавала – 2 евро  – входна такса Метеора – 3 евро  – гробницата на Филип Македонски – 8 евро възрастни

 

 

 

Мнение на турагента:

 

Екскурзия до Гърция е предпочитан вариант за прекарване на почивните дни от много българи заради близкото местоположение на страната и удобното отпътуване от Варна и Бургас. Празненствата в традиционна гръцка таверна и музика на живо са чудесен начин да опознаете местния живот. Възползвайте се от допълнителните екскурзии, за да разгледате забележителностите в региона: Метеора и скалните манастира, Каламбака, Едеса и Вергина.