Неутрализираха престъпна група за трафик на жени в Германия

2
317
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Служители на ГДБОП, под ръководството на Специализирана прокуратура, неутрализираха престъпна група, занимавала се с трафик на жени в Германия. Двама от участниците в криминалната организация са задържани в Ямбол в сряда, информират от МВР. За третия е установено, че към момента е в Германия. За него вече е издадена европейска заповед за арест, предстои да бъде задържан и доведен в  България.

По данни на властите, групата оперира от 2011 година насам. Двама задържани у нас са се занимавали с набирането на жени от Ямбол и региона. Обещавали им апартаменти и доходоносна работа в немския град Леге. Превеждали ги там с личните си автомобили и ги „предавали“ на живеещия от години в германския град трети участник в престъпното сдружение, който ги включвал в „бизнеса“. На повечето от жените се наложило да проституират против волята им, тъй като пристигнали с обещания за друга работа.

При извършените претърсвания в трите апартамента на участниците в групата за иззети пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната им дейност. Иззети са двата автомобила, с които е осъществяван трафика, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства.

На 25 януари Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на трима участници в организирана престъпна група за незаконен трафик на хора с цел сексуална експлоатация от България за Федерална република Германия и с прокурорско постановление на двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

На 27 януари 2017 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.