Идва авторът на хита Too Close

1
428
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Песента на Алекс Клер нашумя от рекламата на Internet Explorer 9, а британският й автор и изпълнител гостува у нас на 24 април в „Студио Орфей“

Алекс Клер, нашумял с хита си Too Close, идва за първи концерт у нас на 24 април в „Студио Орфей“.

Лондончанинът си спечели фенове със своя разпознаваем и оригинален глас, както и благодарение на факта, че не просто изпълнява песните си, а също така ги пише и продуцира.

Въпреки че е на сцената едва от няколко години, той си е сътрудничил с имена като Rudimental, Дон Диабло и Дипло, като общите им парчета постигат успех с умелото прескачане между стилове като дъбстеп, соул, брейкбийт и британски електророк.

Дебютният албум на Алек Клер излиза през 2011 г. с подкрепата на Major Lazer и Майк Спенсър, който е отговорен и за успеха на имена като Ели Голдинг, Емели Санде и Jamiroquai.

Големият пробив идва с Too Close. Парчето се изкачва до 4-то място в чарта за сингли на Острова, влиза в класацията на „Билборд“ Hot 100 в САЩ и се продава в над 1 млн. тираж – след като озвучава рекламата за новата версия на Internet Explorer.

През 2013 г. песента е номинирана на наградите „Брит“ за най-добър сингъл и е последвана от още хитове като Not Giving In с Rudimental и Джон Нюман, Up All Night и Give You Up, която става една от най-слушаните песни от саундтрака на играта FIFA 15.

За радост на меломаните у нас Алекс Клер е приел поканата на ReelFeel да включи София в няколкомесечното си европейско турне, което минава през над 20 града, като обещава да представи и актуалния си албум, озаглавен Tail Of Lions.

Гигът му е на 24 април в „Студио Орфей“, а билетите са вече в продажба в OMV, The Mall и мрежата на Eventim.bg на цена 50 лв.