Химическият пилинг е добър вариант за лечение на кожата

1
288
Добави коментар
eventA
eventA

27 Януари 2017г.

Студът е тук, а с него и по-голямата чувствителност на кожата. Много дами се изправят и пред по-сериозни проблеми от позамръзнали устни или обветрено лице. Понякога неправилно ползваните продукти или терапии за кожата на лицето не помагат, а всъщност нанасят повече вреда. Затова е особено важно да се знае професионалното ниво на човекът, извършващ процедурата, както и да бъдат прилагани продукти с високо качество.

Когато кожата има проблеми и се нуждае от сериозно третиране, студеният сезон всъщност е точното време, в което да бъде приложена терапията. Една от най-ефективните и най-често прилаганите терапии е химическият пилинг. Карлес Фонт, директор „Бизнес развитие и експорт“ на mesoestetic Pharma Group, издава и някои от плюсовете на подобна сериозна терапия: „Химическият пилинг е един много добър вариант за лечение на кожата и за поддържането на свежият й и стегнат вид. Последната световна тенденция е да се работи с комбинирани киселини в много слоеве. Това означава, че специалистът работи в една и съща сесия с различни видове киселини, с цел взаимодействието между киселините да даде тласък на очакваните резултати.“

Макар да се чуват и гласове, оспорващи ефективността на метода поради дразнещият ефект върху кожата, Фонт е категоричен: „Химическият пилинг е киселина, така че е нормално да дразни кожата. Най-важното е, че химични обработки трябва да се извършват от професионалисти, които знаят точно времето на експозиция по време на сесиите и интервала между тях. Ако тези времена и периоди са взети под внимание, третирането с химически пилинг е абсолютно безопасно.“ Според него тези терапии са особено успешни при прилагането им от професионални козметолози.

От създаването си през 1984 година, mesoestetic Pharma Group е една от водещите фармацевтични лаборатории, специализирана в областта на дерматологията и козметичната медицина. Компанията предлага на естетични лекари, дерматолози, професионалисти и крайни потребители иновативни и ефективни решения за третиране и грижа за кожата. Портфолиото на компанията е известно с висока степен на иновации и значителен научен принос в областта на козметологията. Иновациите през тази година в терапиите на mesoestetic ще бъдат представени по време на Дерматокозметичният симпозиум, организиран от списание Beauty woman на 24 и 25 март в хотел „Рамада“ София.

Следвайте mesoestetic в социалната мрежа Facebook За допълнителна информация: Надежда Ванева / 3CON Agency ПР и комуникации mesoestetic България [email protected] 0885 373 914