Няколко неща от живота, които всеки ден правите грешно!

1
313
Добави коментар
slavchev
slavchev

Рутините ни са доста скучни, нали?

Извършваме толкова много дребни неща всеки ден, че въобще не се замисляме дали съществува правилен или погрешен начин за това.

Като например…

Използването на твърде много сапун под душа

Кожата ни става все по-суха с напредъка на годините. Сапунът е стипчив и това само влошава нещата. Опитвайте се да използвате минимално количество от него и то най-вече върху по-важните райони – например сгъвките на тялото ви. Сапунената вода, която се стича по останалите ви части, е напълно достатъчна.

Работите, без да планирате необходимите почивки

Всеки е най-продуктивен в определен период от деня. В рамките на тези часове се концентрираме най-лесно, чувстваме се будни и вдъхновени. В резултат на това постигаме по-високи резултати. Проблемът е, че не всеки от нас се старае да открие в кои точно часове е продуктивен, нито пък се възползваме от тях максимално.

Ако се чувствате мотивирани и фокусирани от 11 до 13 часа, починете си в 12. Планирайте почивките си така, че да не пречат на продуктивността ви.

Да отговаряте на WhatsApp съобщението на шефа ви

Важно е да поставяте ясни граници между личния и професионалния ви живот. Психолози твърдят, че не трябва да обсъждаме работни проблеми или да пренасяме колегиалните взаимоотношения в чат приложения като WhatsApp. Защо? За повечето от нас подобни програми са място за лична комуникация.

Пък и ако използвате WhatsApp за чат с шефовете си, те могат да виждат кога сте получили и прочели дадено съобщение, но сте го игнорирали.

Добавяне на олио към спагетите

Мит е, че добавянето на олио към спагетите им пречи да залепват. Единственото нещо, което постигате с това е, че сосът се стича по-лесно по тях. За да сготвите перфектната паста, просто използвайте правилното количество вода. 1 литър на 100 грама спагети.

Изсушаване на ръцете с хартиени кърпи

Замисляли ли сте се някога колко много хартия използваме, за да подсушим ръцете си в обществените тоалетни? Милиони килограми. Има едно простичко нещо, което всички ние можем да направим, за да спасим нашата планета. Просто изтръсквайте ръцете хубаво, преди да хванете хартиената кърпа. Може и да ви се струва очевидно, но това определено ще допринесе за спасението на света.

Дишане с гръдния кош

Концентрирайте се върху дишане с диафрагмата, не с гръдния кош. Правилното насищане с кислород оказва позитивни ефекти върху нервната система, намалява кръвното налягане, редуцира възпаленията и болките и подобрява цялостно здравето. Не на последно място – бори се със стреса.

Миенето на зъби с хоризонтални движения на четката

Това, наред с неизползването на конец, са двете най-чести и сериозни грешки при миенето на зъби. Вместо това прилагайте вертикални движения – от венците към върха на зъба.

Не на последно място – миенето на зъбите трябва да продължава 2-3 минути. За съжаление повечето от нас не се съобразяват с това простичко правило.

Да се упражняваме без подходяща загрявка

Не забравяйте – прекалено тежките тренировки и пропускането на загряването (както и кратките почивки) вредят на тялото ви.

Загрявайте, увеличавайте физическото натоварване постепенно и се разтягайте в края на тренировката, ако искате да избегнете наранявания.

Източник: Lifebg.net

Свързани