Идеи за спални комплекти за малки спални

1
487
Добави коментар
Mebelibg
Mebelibg

Публикувано На 05.09.2016 |
Обновен на 21.10.2016 |

Обзавеждането и покупката на спален комплект за малка спалня често изглежда много трудно. Често дори се налага сериозна обиколка по магазините в търсене на точните размери. Малката спалня има своите предимства и недостатъци, но все пак целта на покупката на спален комплект за нея са функционалността и удобството.

Какви спални комплекти може да се подберат за малка спалня? Ето няколко предложения:

По – малкото легло с вградени шкафове върши отлична работа. Освен за сън, допълнителните шкафове са удобно място за съхранение на дрехи или спално бельо. Много такива легла се предлагат и с вградени нощни шкафчета, които се издърпват при нужда или може да стоят прибрани, ако тази конкретна мебел не се ползва. Спалните комплекти, в които са включени легла с повдигащ механизъм също дават допълнително място за съхранение.

Гардеробът в спалните комплекти за малка спалня е най – удобно да бъде с плъзгащи врати. Така няма да се търси пространство, което би заела вратата му при отваряне. Добра идея е и при възможност да се затвори част от стената и това място да се превърне в гардеробна. Така стаята не губи много от обема си, а се усвоява налично място, което така или иначе не би побрало стандартен такъв. Разбира се може да се направи и спален комплект по поръчка, който да отговаря na точно определени стандарти, но този вариант обикновено е доста по – скъп. Когато няма място за гардероб – например при скосен таван, може да се използват различни етажерки, върху които да се поставят кутии за съхранение. С тази малка хитринка се постига широка функционалност на помещението, без то да се натоварва излишно.

Удобен спален комплект е и вариантът с голяма надстройка, минаваща отгоре над самата спалня. Дори да изглежда ретро, в този вид обикновено има достатъчно място както за гардероб, позициониран от едната страна, така и за други шкафове отгоре. Има и спални комплекти, в които е включена ракла. Те са удобни при липса на място за нощно шкафче, защото пространството отгоре върху раклата компенсира липсата му.

Пейка – ракла пред спалнята е удобен вариант, ако помещението позволява. Тя може да се използва както за сядане, така и за съхранение на вещи като дрехи, спално бельо, които са често необходими или такива, които рядко се използват.

На какво да се обърне внимание при покупка на спален комплект за малка спалня:

Светлите цветове карат помещението да изглежда оптически по-голямо, докато при тъмните е обратното. Този факт трябва да се вземе под внимание и при обзавеждането;
Визуално може да се подобри пространството в спалнята чрез използване на огледала.

 

Публикувано От
Svetlin Simeonov