Петъчен пазар в Одрин

1
435
Добави коментар
globlo

Отпътуване от София в 0:30 от площад Александър Невски, от ШЕЛ Пазарджик в 2:00 и от Пловдив в 3:00 (ОМВ пред х. Санкт Петербург). Пътуване по маршрут София – Пловдив – Капитан Андреево/Капъкуле – почивка при Хаджията – Одрин. (около 330 км).  Свободно време за пазар.  Тръгване за България в 15:00 ч. Пристигане в София около 21:00 часа. 

Какво можем да си купим от Одрин?  Българите най-често си купуват прах за пране и омекотители, тъй като там са сравнително по-евтини отколкото в България; 

Красиви декоративни сапуни с най-различни форми и аромати, подходящи за подарък или сувенир; 

Прежда 100 гр. 1 лира; 

Ядките са често купувана стока, има голямо разнообразие; 

Баклава, пишмане, локум, кадаиф; 

„Юфка“, преведено на български – кори за баница. 1 кг = 1 лира; 

Кожените изделия са изгодни; 

Наргилета; 

Памперси и други детски/ бебешки принадлежности спадат към често купуваните стоки 

Какво не трябва да пропускаме да опитаме? 

Прочутият специалитет на Одрин – таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта. Най-вкусен е до Джамията Селимие, именно там ще имате възможност за обяд – като разбира се сте свободни да изберете и друго място за обяд.

Транспорт с автобус  Медицинска застраховка с 2000 евро покритие към ЗК Евроинс  За група над 18 човека екскурзоводско обслужване през цялото време на пътуването  Пътни и гранични такси  Медицинска застраховка с 2000 евро покритие за лица до 69 г. 

Разходи от личен характер  За група под 19 души не се предвижда екскурзовод  Даплащане за медицинска застраховка за лица над 69 г. 2 лв. 

Плащане: При записване се внася пълната сума на екскурзията.

Необходими документи:  Международен паспорт с валидност поне 6 месеца към датата на връщането.  За деца до 18 г., пътуващи без родителите си или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и две копия/. 

Забележка:  Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата. Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител. Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души. Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 2 дни преди датата на отпътуване.