Интензивно лечение на недоносени и бебета с висок риск

4
322
Добави коментар

Болницата разполага c напълно оборудван сектор за интензивно лечение, включващо:

апаратна вентилация сърфактант терапия сърдечно-съдова реанимация поддържане на температурата и обмяната парентерално хранене лечение на специфични заболявания – тежка жълтеница, анемии, инфекции и др.

То се налага при новородени деца с висок риск – това са бебета с различна степен нарушена послеродова адаптация – недоносени деца, деца на майки с различни заболявания, деца oт усложнена бременност, родени в асфиксия и др.

Осъществява се свободен диалог между персонала и родителите, като последните получават подробна информация винаги, когато пожелаят или при настъпила промяна в състоянието или лечението на тяхното дете.

Осигурява се свободен достъп на родителите до бебето по време на лечението му.

Разговорите между лекаря и родителите продължават толкова, колкото е необходимо.

Родителите биват привлечени да участват в лечебния процес, като при необходимост се обучават за някои процедури. Така се запазва контактът им с тяхното дете.

При първа възможност, след стабилизиране на бебето, се препоръчва и подпомага кърменето. При по-дълъг престой на бебето след изписване на майката, е осигурена възможност бебето да се храни с нейната изцедена кърма.

След изписването се проследява физическото и неврологично развитие на детето, уточняват се детайлите по храненето, режима и грижите у дома.