Над 70 млн. лв. ще инвестира Столична община в ремонт на пътищата през 2017 г.

1
394
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Общо над 70 млн. лв. ще инвестира тази година Столична община в ремонт и поддръжка на пътна инфраструктура. Това каза в интервю за „Фокус“ заместник-кметът на София с ресор „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев за предстоящите ремонти на пътната инфраструктура в столицата.

„В това число се включват както основни ремонти, така и текущ ремонт на всички основни артерии в града. Към момента извършваме аварийни ремонтни работи по всички основни трасета на града, като в това число включваме обществено значимите улици и трасета, по които се движи масов градски транспорт“, обясни Крусев. По думите му ремонтите, които се извършват в момента, са с авариен характер и целят единствено и само да гарантират безопасното преминаване на всички хора, както и безопасното движение.

„Вече ремонтите, спазвайки всички изисквания на технологията, ще започнат веднага щом времето позволи, когато температурите се покачат над плюс 5 градуса и е възможно да се работи с класическата технология с горещ асфалт. Всички основни трасета на града ще бъдат ремонтирани текущо, така че да се гарантира, че няма да има дупки по тях“, допълни зам.-кметът на София. Той добави още, че се предвиждат и инвестиционни намерения в основен ремонт и рехабилитация на ключови булеварди в София, както и на множество второстепенни и малки улички в града.