Късметлийските цветове в годината на огнения петел

2
392
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

През уикенда Китай посрещна Лунната нова година. Тя е 4713-ата от източното летоброене и ще премине под знака на огнения петел. Според астролозите, в тази година професионалните успехи ще зависят от прецизността, усърдието и креативността. Годината на петела е и година на семейството, особено подходяща за зачеване и приемане на нов член у дома.

Тъй като елементът на тазгодишния петел е огънят, астролозите съветват да избягваме червения цвят във всичките му нюанси. Вместо това е препоръчително да се съсредоточим върху багри, които “успокояват” червеното, както при облеклото, така и в интериора. Най-подходящи за 2017-а ще бъдат т.нар. земни цветове – кафяво, жълто, охра и златисто.

Според древното китайско изкуство фън шуй, белият цвят също трябва да бъде избягван или поне смекчаван със земни нюанси, тъй като той символизира елемента метал. Подходящ нюанс за уравновесяване е и зеленото, асоциирано с елемента дърво, както и синьото, свързано с елемента вода.

Зелените оттенъци ще бъдат на късмет за родените под знака на плъха, бивола, змията, коня, маймуната, петела и кучето. Синьото ще донесе успех на тигрите, зайците, змиите, конете, кучетата и козите. Повече жълто у дома и по дрехите се препоръчва да носят представителите на зодиите плъх, заек, дракон и прасе.