Няколко капки бира и край на гнойните пъпки по лицето и гърба!

1
1487
Добави коментар
Viki_Pencheva
Viki_Pencheva

януари 31, 2017

Коментарите са изключени за Няколко капки бира и край на гнойните пъпки по лицето и гърба!

РЕКЛАМА:

Здравословното количество бира е по една бутилка от 330 мл на ден. Тя ни зарежда с достатъчно витамин B6, който предотвратява образуването на твърде много хомоцистеин – химикал, увеличаващ риска от сърдечносъдови заболявания. Така бирата намалява с 30% риска от подобни проблеми. Освен това се твърди, че умерената й консумация предпазва още от умствени увреждания в напреднала възраст и забавя стареенето.
Вероятно сте чували, че освен върху здравето слабоалкохолната напитка има изключително благотворен ефект и върху цялостния вид на кожата и косата ни. Затова решихме да съберем на едно място най-добрите рецепти за домашно приготвени маски с бира.

Срещу досадните черни точки и гнойни пъпки
С помощта на миксер смесете 2-3 ягоди с няколко капки бира. Разбърквайте до получаването на гладка консистенция. Нанесете маската на лицето и врата. Оставете да престои 20-25 минути, след което отмийте с топла вода и леко подсушете с мека материя.

За мазна кожа, по която често се появяват петна и дефекти
Смесете в купа равни части зехтин, мед, лимонов сок и няколко капки бира. Разбъркайте добре, след това нанесете върху лицето и други участъци от тялото, по които ви се появяват петна. Изчакайте 10-15 минути, през които ще усетите леко стягане, докато маската изсъхва. Най-добре изпълнете процедурата преди баня. Със сигурност ще забележите разлика в кожата си след това!
За суха кожа
Могат да се използват съставките, препоръчани и в предходната рецепта, но без лимоновия сок. Смесете добре 2 супени лъжици бира, 1 супена лъжица мед и една чаена лъжичка зехтин. Нанесете маската и след като попие изцяло, изплакнете с хладка вода.

За комбинирана кожа
Настържете една не особено голяма краставица. Добавете белтъка на едно лице и около 100 мл бира, след което разбъркайте добре. Нека маската постои на лицето 10-15 минути. След като изтекат, отмийте с хладка вода.

Против стареене
Този път сместа се приготвя от 1 суров картоф, 3 супени лъжици биричка и жълтъка на едно яйце. Отново маската се оставя да подейства за 15 минути, след което лицето се измива с хладка вода.

Бира вместо пяна за коса
Знаете, че пяната и лакът не са особено полезни, нали? Хубавото, е, че можете да замените фиксиращата им функция с бира. Когато се къпете, нека последното изплакване на косата бъде с бира. След банята можете да намачкате кичурите си и те ще застанат в желаната чаровно-непослушна форма.