Предсказанията на Паул Динах

1
390
Добави коментар
etiler
etiler

През 1921г. Паул Амадеус Динах изпаднал в кома за една година и душата му се вселила в тялото на Андреас Рортем, който живеел през 3906г.

За Паул се знае, че баща му бил немскоезичен швейцарец, а майка му била от Залцбург; той се преместил в Гърция през есента на 1922г. по препоръки на лекуващия му лекар. Преди една година Паул се разболял от рядката болест – летаргичен енцефалит, който се разпространил като епидемия в целия свят между 1915-1926г.

Докторът, който наблюдавал Паул в болницата в Женева, не знаел как да го предпази от усложнения и препоръчал да се премести в страна с по-добър климат. Болният се преместил в Атина. В местния университет той като бивш учител започнал да преподава немски език на студентите. През 1924г. Динах решил да се върне в родината си. Той извикал в кабинета при себе си своя най-добър студент Георгиос Папахацис и му предал дебел ръкопис, като му казал, че ако се преведе от немски на гръцки, той ще успее да усвои ново ниво в лингвистиката.

От този момент започнал приключенията на загадъчния дневник, който за учудване на студента се оказал сборник спредсказания от 21 век до 3906г.

Георгиос Папахацис потърсил автора на ръкописа 12 пъти – от 1952 до 1966г. в Швейцария, но така и не го открил.

Станало ясно, че швейцарецът водел дневника една година, след като излязъл от комата, и представлява предсказанията на някой си Андреас Нортем, живеещ през 3906г., в чието тяло се вселила душата на Паул.

В края на 20-те години в Гърция бил публикуван романът ,,Долината на розите“, който представлявал компилация от разказите на Папапахацис и откровенията на Нортем. Целият тираж на романа бил иззет и унищожен.

Папахацис продължил да работи над превода на тайнствения ръкопис и днес можем да съжаляваме, че Втората световна война и периодът на диктатурата на черните полковници в Гърция задържали за дълги години този процес.

Дневникът на пътешественика във времето се загубил. Според преводача, в навечерието на Рождество през 1944г. в дома му влезли войници от гръцката армия и иззели съмнителния ръкописна немски език, като обещали да го върнат, след като проверят съдържанието му.

Но ръкописа така и не го върнали. По това време Папахацис вече завършил превода на дневника на Динах-Нортем и го публикувал през 1979г.

Пророчества на Паул Амадеус Динах:

1. 2016-2018г. светът ще се окаже на прага на война, но ще успее да я избегне;

2. 2018г. – междудържавните граници в предишното си разбиране ще престанат да съществуват;

3, 2020г. – ще възникне нова банкова система; стойността на електронните пари ще бъде прикрепена към електроенергията и природните ресурси;

4. 2025г. – природните ресурси на човечеството ще бъдат преразпределени, частната собственост върху тях ще бъде отменена. Това ще позволи на по-голямата част от хората на земята да живеят в благоденствие.

5. 2030г. – човечеството ще се научи да управлява духовната енергия. Всеки ще се превърне в телепат и ще може да изпраща и получава съобщения със силата на мисълта;

6. 2050г. ще бъде открит нов вид енергия – ,,пространствена енергия“, във връзка, с което ще се прекрати използването на природните изкопаеми.

7. През 21-ви век ще бъде открита нова ДНК и във връзка с пренаселването ще започне строителството на изкуствени подземни градове, а също ще бъде открито ,,вътрешно подземно Слънце и атмосфера“

8. Световното правителство ще се състои от учени и интелектуалци, а през 23-ти век ще изчезне понятието ,,политика“.