Петър Кънев оглавява предизборната листа на БСП в Бургас

1
333
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Петър Кънев ще бъде водачът на предизборната листа на БСП за Бургаски регион. Това съобщи лидерът Корнелия Нинова след заседание на НС на партията. Тя посочи още, че при подбора на лицата, които ще представят левицата през март, е заложено на около 40% нови лица и 60% опитни парламентаристи.

”При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности”, посочи Нинова. Сред ветераните е Стефан Данаилов, водач на листата във Варна, Таско Ерменков за Сливен, Кристиян Вигенин за Ямбол, Жельо Бойчев, Данаилов и Нинова в София и др.

Лидерът на БСП обясни, че водачите са професионалисти в различни области – юристи, финансисти и икономисти, дългогодишни кметове, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и борба с престъпността,  външна политика, експерти в образованието, земеделието, културата и медии, специалисти в енергетиката, околната среда, младежка политика и спорт.