Как да подредим кухнята си

1
500
Добави коментар
Mebelibg
Mebelibg

Публикувано На 25.07.2016 |
Обновен на 21.10.2016 |

Независимо дали се местите в нов дом или сегашната ви кухня не изглежда така, както искате, подредбата на такава може да рационализира нейното използване и да я направи по-приветлива и уютна. Всичко, от което се нуждаете е малко време, повече изобретателност и доза решителност.

Изхвърлете всичко, което не използвате. Подарете ненужните си вещи от кухнята на роднини или приятели, или просто ги дарете на нуждаещи се. Почти във всяка кухня се намират ненужни уреди или прибори. Добра идея е да използвате мултифункционален робот, вместо 3-4 отделни уреда, които просто заемат място на вашия кухненски плот.

Подменете старите съдове. Тенджери със счупени дръжки или тигани, чието покритие вече е изтрито и храната загаря са абсолютно ненужни! Изхвърлете ги, и оставете място за нови такива.

Поставете често използваните предмети на достъпни места. Изберете съдовете и уредите, които използвате най-рядко и ги подредете на по-високите рафтове или зад по-често използваните. Ако нямате достатъчно място в кухненските шкафове, сложете ги в килера, мазето или на тавана.

Почистете кухненския плот. Обърнете внимание на всичко, което седи върху плота ви постоянно. Ограничете броя му до минимум. Е, разбира се, че няма да е удобно всяка сутрин да вадите кафемашината от шкафа и пак да я прибирате. Но със сигурност има други неща, които бихте могли да приберете и да изваждате само при употреба.

Направете списък. Верото за съдове свършва? Или кухненските кърпи са избелели и скъсани? Направете списък с всичко, което трябва да се поправи в кухнята ви, включително и странични неща (като например да се поправи кракът на кухненската маса). Така намалявате риска, когато си отвлечете вниманието да забравите нещо важно.

Поставете дъска за бележки в кухнята си. Прекарвате голяма част от времето си в кухнята? Но имате и други задължения, свързани с изпращане на имейли, разговори по телефона, плащане на сметки? Поставянето на такава дъска в кухнята би улеснило всяка домакиня и няма да се налага да търсите записките си на хвърчащи листчета из целия апартамент.

Пренареждайте рафтове. По този начин кухнята няма да ви доскучае. Разнообразието никога не е скучно!

Публикувано От
Svetlin Simeonov