Дамите от BOND изнасят концерт в Бургас през април

1
255
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Очарователните дами от британско-австралийска формация BOND ще пристигнат за първи път в Бургас. Концертът ще се състои на 22-ри април, в залата на Държавната опера. Крайморският град е една от трите спирки от пролетното гостуване на най-успешния струнен квартет в историята на музиката у нас. Преди Бургас те ще посетят София и Варна.

Двете цигуларки Таня и Еос, виолистката Елспет и челистката Гай-И вече имат зад гърба си над 4 милиона продадени копия от няколко студийни албума. Групата е създадена през 2000 година и в годините до сега е работила със знаменитости от ранга на сър Пол Макартни, Джими Пейдж, Браян Адамс, Spice Girls, Leona Lewis…

Продажбите на албумите им карат критиците да определят момичетата като най-успешния и продаван струнен квартет в музикалната индустрия за всички времена. Музиката им попада в жанра „кросоувър класика“, а самите изпълнителки обичат да казват, че „просто свирят класическа музика, в която има внесени малко поп и електроника“.

BOND гостуват в Бургас със съдействието на Маруся Русева и “Арт Ателие”. Билети можете да откриете на касата на НХК. За повече информация: тел. 0894/898-098.