Механични часовници за летателни цели

6
456
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Това са високотехнологични и иноватични швейцарски (Swiss Made) ръчни часовници, в производството на които са се специализирали едни от най-престижните марки часовници в света. Компанията IWC Schaffhausen представя своя уникален модел ръчен часовник с механичен хронограф Pilot’s Watch Double Chronograph Edition Top Gun. Часовникът има диаметър на корпуса 46 мм, а самия корпус е изработен от иновативна черна висококачествена керамика. Бутоните, коронката и задния капак на този скъп часовник пък са направени от титаний, правейки механизма резистентен към магнетизъм. Също така тези часовници притежават двоен механичен хронограф, а дизайна на циферблата наподобява по външен вид уреда алтиметър, използван в самолетостроенето. Производството на тези тясно специализирани часовници IWC Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun е ограничено до 1500 бройки за една календарна година.

Breitling е една друга марка луксозни швейцарски часовници, която отдавна е синоним на нещата, свързани с авиацията. Те отдавна са доказали своето място и традиции в направата на авиационни часовници. Един от последните им шедьоври е лимитираната серия часовници Blackbird Red Strike. Часовникът притежава всичко необходимо за целите на пилотите в авиацията: изработен е от висококачествена полирана стомана, има тахометри и хронографи, както и внушителния въртящ се на 360 градуса двупосочен безел. Черният циферблат на часовника е в комбинация с червени детайли, на който намират място три изчислителни елемента, както и увеличително прозорче с датата, а също така разбира се и крилатото лого на марка часовници Breitling. Интересното е, че този модел часовник има водоустойчивост 300 метра, което казано в рамките на шегата от самите производители, би изкушило много пилоти да гмурнат своите самолети дълбоко във водата. Часовниците Breitling Blackbird Red Strike са естествено лимитирани, само до 200 броя.

Ако търсите часовник, предназначен за пилоти, но искате да избягате от традиционните варианти на подобни часовници, то лимитирания модел Bell & Ross BR01 Red Radar е точно това, което търсите. Компанията производител Bell & Ross е сравнително нова в сферата на авиаторските часовници, но за сметка на това не отстъпва по иновативност и е доказала своята конкурентност и качество сред най-добрите в този бранш. Споменатият модел часовник BR01 Red Radar в оригинален вариант успява да пресъздаде на циферблата на часовника радар за контрол на въздушния трафик. Часовникът е изработен от черна висококачествена стомана и има релефна силиконова каишка, а лимитирания тираж наброява едва 999 броя.

http://www.chasovnici-bg.com/оригинални-маркови-1-142-Orient.html