Самотния гроб на Лиляна Тютюнджиева

1
341
Добави коментар
jim.parashkevov
jim.parashkevov

Самотния гроб на Лиляна Тютюнджиева

Изключително странният гроб на госпожа Лиляна Тютюнджиева е разположен в градските гробища в Плевен. На пръв поглед той изглежда като съвсем обикновен гроб. Върху надгробната му плоча има надпис с датите на раждане и смърт на покойната Лили (6 юни 1881 г.-14 ноември 1958г.), но това, което е написано под тях, е нещото, което прави гроба загадъчен и същевременно адски ужасяващ: „Жертва на звяра 666“. Какво ли означава това?

Освен зловещия надпис, върху гроба на Тютюнджиева са гравирани и няколко цветя, известни като „фенери на дявола“, често използвани от сатанисти в мрачни ритуали. Според агент Лисичков, в градските болнични архиви е записано, че жената е починала от естествена смърт. Нищо паранормално не се споменава в краткия й некролог. Експерта твърди, че няма никакви исторически сведения, които да обяснят тази мистериозна загадка.

Интересното е, че, че съпругът на Лили, Ягодин Тютюнджиев, прочут кожухар, също е погребан в градското гробище, но много далеч от гроба на съпругата си. Говори се, че може би той е бил въпросният звяр, споменат върху надгробния камък.

Дали той я е убил буквално или пък я е довел до смъртта, чрез дългогодишен тормоз? Може също някой от приятелите или роднините на Лили да е поръчал надписа за назидание на Ягодин. Владимир Лисичков е чувал и теория според, която надписа се отнася до прословутия английски окултист Алистър Краули (1875-1947 г.), който наричал себе си „звярът 666“ и многократно е посещавал България.

Как би могъл той да е свързан с нея? Може би самата тя е била окултистка и е станала жертва в някакъв странен ритуал на злото? До момента, никой не знае отговора. Фактите по които можем да съдим са твърде малко. Лили се е преместила в Плевен през 1950 г., само 8 години преди кончината си, а след смъртта й, гробът й веднага се превърнал в градска легенда. Не е ясно дали тази тайна ще остане неразгадана, а и нама значение, тъй като така или иначе, мистериите винаги са били един от най-вълнуващите аспекти от историята.

За повече невероятни, но истински факти, посетете: https://www.facebook.com/dosietatanavladi