Huawei Honor 8 Lite превю и характеристики.

8
535
Добави коментар
solidsnake
solidsnake

След доста успешна година на пазара за мобилни телефони и таблети, китайската компания Huawei, продължава да ни изненадва със страхотни смартфони.
Както знаем прословутата Honor серия на гиганта, от скоро стъпи на европейския пазар, но за сметка на това се радва на голям интерес и има защо.
Huawei успяват да предлагат премиум изпълнение и качествени смартфони на значително по-ниски цени от конкуренцията. Тази успешна формула е заложена и в новия Huawei Honor 8 Lite, който е бюджетния вариант на страхотния Honor 8.

Huawei Honor 8 Lite представяне:

Новата Lite версия беше обявена края на Януари месец тази година и ето, че вече е налична в магазините на родните оператори. 

Първоначално телефона бе обявен, като Huawei P8 Lite (2017) и това си остава името за някои пазари. За радост на нашия пазар смартфона се предлага като Honor 8 Lite, което ще спести объркването на потребителите. Смартфона изглежда досущ, като по-мощния си голям брат, но разбира се с компромиси в хардуера.

Въпреки това, изработката на телефона е на завидно ниво, спрямо цената му.

Корпуса е заоблен и тънък и е изработен от метал и стъкло.

Цялостния дизайн на устройството с нищо не подсказва, че това е модел от среден клас и много други конкурентни модели, могат само да завидят на страхотната визия на Honor 8 Lite.

Да телефона не разполага с двойната камера на Honor 8 и е леко „скопен“ от към хардуер, но за сметка на това разполага с голяма батерия, 3 GB рам памет, сензор за пръстови отпечатаци и много други характеристики, които други смартфони на подобна цена просто нямат.

Със сигурност, това е бъдещ топ селър от ранга на P8 lite и P9 lite, които са едни от най-купуваните модели за изминалата година.

Honor 8 Lite се изработва в четири цвята: черен, бял, златен и страхотния сапфирено син. За момента при операторите са налични само черни и златни бройки, но се надяваме в най-скоро време да можем да се сдобием със синия вариант на телефона.

Характеристики:

Дисплей: 5.2 инча с FullHD резолюция 1920 x 1080 пиксела.

ОС: Android 7.0

Основна камера: 12 MP

Предна камера: 8 MP

Процесор: 8-ядрен HiSilicon Kirin 655 на честота 4×2.1 и 4×1.7 Ghz

Хранилище: 16GB и слот за microSD до 256 GB

Рам: 3GB

Батерия: 3000mAh

Размери: 147.2 x 72.9 x 7.6 мм. 147г.

Вход за зареждане: Micro USB

Други: стерео говорители, сензор за пръстови отпечатъци

Ако в момента си търсите смартфон с подобни характеристики и размери, задължително хвърлете едно око на въпросния модел, смятаме, че ще останете очаровани.

Ние ще Ви държим в течение с всичко случващо се около модела, както и предстоящите модели на китайците, които ще бъдат обявени съвсем скоро.

Предлагаме да погледнете и приложеното видео за да добиете по-добра представа, за дизайна и софтуера на устройството.