Рилски Манастир и Благоевград

1
324
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Дата: 09.07.2017

Престой: Еднодневна

Цена: 25 лв.

1 ден  София – Рилски манастир – Благоевград  – София
Отпътуване в 07.30 ч. от гр.София от пл. Сточна гара за Рилски манастир.  Манастирът  е един от най- значимите културни паметници в България, включен  в списъка за Световното  културно наследство на ЮНЕСКО.  Разположен е в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица на 1 147 м надморска височина.  Основан е през X век и е свързан с живота на най-почитания български светец  Иван Рилски. Днес това е най-големия манастир в България.  Целият многопластов комплекс на светата обител е с изключителна културно-историческа и архитектурно-художествена стойност.  Тук ще можете да видите църквата ,,Рождество Богородично”,  централният храм на манастира с чудотворната икона на Дева Мария и изящно украсения иконостас. До нея се намира най-старата сграда в комплекса – Хрельовата каменна кула,  построена през 1335г. Можете да посетите и музеите, съхранили  безценни исторически и културни паметници. Свободно време за разходка в манастирския комплекс сред красивата природа на величествената Рила планина.
 
Отпътуване за Благоевград –  икономическият, културен и образователен център на Югозападна България.  Разположен е  в долината на река Струма и през него тече по-малката река Бистрица,  между планините Рила и Влахина,  в непосредствена близост до Пирин планина. Благоевград е селище с богата история.  Това е почти географския център на Балканите,  район, в който от  най-дълбока древност има присъствие на цивилизован живот. Едно от най-интересните кътчета, които заслужава да се видят днес  в града, е старинният квартал Вароша,  с възрожденските къщи, църквата „Въведение Богородично” от XIXвек,  Историческия музей и многобройните паметници на героите от македонските борби.  Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за София в 16.30 ч. Пристигане в София вечерта.
 

Цената включва:

транспорт с комфортен  туристически автобус;
туристическа програма в Рилски манастир и гр.Благоевград;
екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.

Цената не включва:

разходи от личен характер;
входни такси за посещаваните обекти.
 

Отстъпки:

Дете до 12  години – минус 4 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека ;
Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163070000031/05.11.2016 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец.