Екскурзия до Кръстова гора и Бачковски манастир

1
366
Добави коментар
globlo

Отпътуване от София, пл. Ал. Невски в 7:00 ч. от Пловдив, бензиностанция OMV пред хотел Санкт Петербург в 9:30 ч. по посока Асеновград за Кръстова гора. 

В Средните Родопи, сред красива природа се намира манастирът “Св. Троица” – Кръстова гора, или както се отбелязва в картата на България, Кръстов връх. През последните години сред православните християни в България манастирът придоби широка известност, като християнска светиня и място за поклонение. Тази местност висока 1545 м. над морското ниво, дълга около 500 м и широка около 300 м, е кръгла поляна заобиколена от гъсти букови гори. Оттук панорамната гледка е смайваща, в далечината се вижда море от планински ридове и върхове. 

Следобед посещение на Бачковски манастир, основан през XI век. Изиграл важна роля през годините, днес Бачковският манастир е втория по големина и значимост в България. Разполага с три църкви, костница и трапезария. В главния храм се пази една от чудотворните икони на Света Богородица в България. Отпътуване в 16:00 часа за София.

Пристигане на хотел Тримонциум – 19:00 ч. на площад Александър Невски – 21:00 ч.

Плащане:
При записване се внася пълната сума на екскурзията.
 
Забележка:
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 2 дни преди датата на отпътуване.