Внимание! „Бебе на борда“ в метрото

1
366
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Целта на кампанията е да не се налага на бременните жени да молят за място в метрото

Нова кампания в софийското метро насочена към бременните жени раздава 3000 значки „Бебе на борда“ и книжки със съвети за бременните жени при пътуване с подземната железница. Тъй като интересът към инициативата е много голям, тепърва се изработват още значки и книжки, пише в. „Сега“. 

Кампанията е на общината, „Метрополитен“, АГ болница „Шейново“ и магазин за бебешки стоки, който е и неин спонсор. От общината казаха още, че инициативата се поема от спонсора, а кметството не участва финансово в нея. 

Значките и книжките могат да се вземат от днес от касите за продажба на билети в софийското метро. Идеята е заимствана от Лондон. 

Целта е бременните жени да се отличават, когато са още в първите месеци, и да не им се налага да молят за място за сядане. 

Другата цел според съобщението на АГ болница „Шейново“ пък е да се избегнат конфузни ситуации, при които се отстъпва място на по-закръглени дами, които не чакат дете. 

Книжките пък съдържат съвети като тези бременните жени да носят вода със себе си, да не излизат в най-голямата жега, кога да ходят на прегледи и други подобни. 

Преди реализирането на тази идея в Лондон през 2005 г. е правено проучване. Според него 85% от анкетираните казват, че бременната жена трябва да помоли за място, ако желае да седне. 78% от бъдещите майки обаче споделят, че биха се чувствали неудобно и никога не биха помолили за място.

Източник: в. „Сега“