Магазин за часовници Seiko

7
401
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Преди няколко седмици, авторът на историята журналистът Ангъс Дейвис (Angus Davies) се решава да отнеме време от натоварения си работен график и да прекара няколко дни в Будапеща със семейство си.

„Будапеща, Унгария е архитектурно очарователен град. Освен това, открих местната кухня и вино на много приятно и изненадващо достъпни цени. Аз бързо се настроих на режим релаксиране, наслаждавайки се на края на лятото и слънцето, което огрява басейна на покрива на хотела. Докато разглеждаме забележителности, разхождайки се по протежение на една от прекрасните улици на Будапеща, забелязах бутик Seiko. Тъй като това не е ежедневие, моя професионален интерес на журналист, интересуващ се и пишещ за този прекрасен аксесоар часовника, се раздразни. В родната ми Англия няма бутици Seiko. Японският производител Seiko има няколко известни бутика в Европа – в Париж, Амстердам и Франкфурт, но като цяло може да се каже, че не са често срещано явление в Европа. Веднага щом видях този в Будапеща, побързах и бързо прекрачих прага на магазина.

Трябва да отбележа, че съм голям фен на Grand Seiko. Продуктите на марката се продават в Обединеното кралство, но търсенето изпреварва предлагането и аз често съм копнял да видя даден модел, който не е успял да пристигне в родината ми.

С влизането в бутика, разговарях с асистента по продажби, искайки да узная от колко време съществува. За моя изненада, той ме информира, че магазинът на Сейко официално ще бъде открит след няколко дни. Нетърпелив да спечеля сензация, се свързах с базирания във Великобритания прес екип на Seiko, за да ме добавят в списъка на гостите и така два дни по-късно вече присъствах на събитието.

Часовник Seiko Spring Drive

Спираща дъха гама от модели. Реших да се съсредоточа отразяването върху един модел – Spring Drive SBGE005. Spring Drive механизмът е самонавиващ и изключително иновативен. Същото ноу-хау може да се намери в ултра високия клас модел Credor Spring Drive Minute Repeater, макар и във форма на ръчно навиване. Основното предимство на Spring Drive е забележителна точност ± 1 секунда на ден, надминавайки прецизността на повечето механични часовници от същия клас. Що се отнася до техническите характеристики на самия модел Grand Seiko Spring Drive (Ref. SBGE005) те също са на ниво. Корпусът е от висококачествена стомана, диаметър 41 мм, дебелина 13,8 мм, сапфир кристал на предното и задното стъкло. Функциите на този страхотен механичен часовник включват: час, минути, секундна стрелка, индикатор за резерв и дата. Механизмът самонавиващ калибър 9R66 с 30 камъка и резерв над 72 часа. И накрая цената, £4,500.

Моят Grand Seiko опит в Будапеща ми напомни, че не е необходимо напомняне защо държа на часовниците на тази японска компания с най-висока почит. Часовниците са изработени с висок стандарт, предлагат отлична точност и предоставят отличен комфорт при носене.”

Мегамол за часовници www.chasovnici-bg.com