Трейлър подгрява за „Възвишение“

1
293
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Един от най-чаканите български филми за 2017 г. още няма премиерна дата, но тийзърът разкрива още от актьорския състав

Васил Михайлов, Параскева Джукелова (половинката на режисьора Виктор Божинов) и Стефан Денолюбов се мяркат сред актьорите във „Възвишение“, с които се запознаваме по-отблизо в подгряващия трейлър.

Александър Алексиев („Откраднат живот“) и Стоян Дойчев са в главните роли на Гичо и Асенчо, а в кадрите се появяват също героите на популярните от други сериали Филип Аврамов („Домашен арест“) и Кирил Ефремов („Под прикритие“).

Рекламната ролка се завърта от днес и в киносалоните.

Неизбежни са сравненията с драматичния „Воевода“ на Зорница София, който също е разгърнат през османското иго и преплита исторически факти с художествена измислица – но сюжетът тук е по-скоро трагикомичен:

През 1872 г. Димитър Общи (Аврамов) и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо (Алексиев) и Асенчо (Дойчев) – полуреволюционери, полуразбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски.

Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства.

Постепенно революционният ентусиазъм на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението – състояния, толкова познати и на всеки съвременен българин!

Виж още: 66 филма, които нямаме търпение да видим през 2017 г.