НАП проверява търговците на дърва за огрев в Бургас

1
330
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Съвместни екипи на НАП, Икономическа и Охранителна полиция и Държавна агенция по метрологичен и технически надзор извършиха проверки на складове в Бургас, където се продават дърва за огрев. Основната цел на инспекциите бе да се установи отчитат ли търговците извършените продажби на фискалните устройства, както и изправни ли са контролните устройства за измерване.

До момента съвместните екипи са извършили проверки в 8 търговски обекта за дърва за огрев в морския град. При 7 от тях са констатирани нарушения, най-сериозните от които са неиздаване на касови бележки в 6 от обектите и несъответствие на касовата наличност с фискалния отчет. При една от извършените проверки търговецът е отказал издаването на фискален бон. На нарушителите са съставени актове за установените нарушения.

Мониторингът и проверките на съвместните екипи ще продължат и занапред в зависимост от поведението на търговците. Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушения гражданите могат да подават на телефона на НАП – 0700 18 700.