Фитнес упражнения за офис служители без достатъчно свободно време

3
360
Добави коментар
oroto
oroto

Ако сте от онези офис служители, които по цял ден са затрупани с работа, защото освен служители са и много повече, то определено времето ви за упражнения във фитнес центъра куца.

И какво правим в този случай?

Ако не полагаме грижи за правилното си хранене, както и за упражненията с тежести, то изключително рискуваме да влошим не само формата, но и здравето си. Нетренираните мускули са слаби и лесно се поддават на травми, както и до по бързо износване на ставите например.

Тренираните мускули играят ролята на „бронежилетка“ , която поема тежките удари на стреса, както и други ситуации, които могат да предизвикат големи травми. Силните мускули дори могат да ни предпазят от травми по време на катастрофа или токов удар.

Тренировка за офис служители с Милен Цветков

Представям ви тренировката за офис служители, която направих за ТВ водещият Милен Цветков. Неговото желание беше да изготвя тренировъчен план при наличие само на две гири от по 2 килограма. И по възможност повечето упражнения да бъдат в седнало положение.

Разтваряне с гири встрани е упражнение за натоварване на външната част на раменете.

Раменни преси е базово упражнение за натоварване на всички части на раменете без задна част.

Сгъване за бицепси с една ръка от стоеже или т.нар. концентрирано сгъване за бицепси.

Разгъване за трицепси с гира с една ръка зад врат.

И продължаваме със следващите мускулни групи

Следващото упражнение, което е едно от важните базови упражнения, чиято цел е стягане на мускулите на гърба е гребане с гири от стоеж.

И ето вече сме на мъртва тяга, като от изключително значение е поддържането на S-образна стойка. Мъртва е най-доброто упражнение за офис служители и не само, което ще предпази гръбнака от изкривяване и травми. Но само, ако се изпълнява правилно!

И завършваме с коремни мускули

Коремните мускули са поредната мускулна група след мъртва тяга, които ще предпазят кръста ви от травми. Така, че не ги пропускайте. В случая изпълняваме комбинирани коремни преси(за горна и долна част на корема).

Както виждате, може да стегнете мускулите си, дори и само с 2 гири в офиса. И това е много повече от практикуването на никакви упражнения. Но запомнете, че важното е да ги изпълнявате правилно!