Бадем Паста, Здравница – 250 гр.

1
323
Добави коментар
teokostov
teokostov

купи този продукт от Магазин в твоя град

Този продукт можете да закупите от партньорската, търговска мрежа на “Здравница”

ВИЖ АДРЕСИТЕ НА МАГАЗИНИТЕ

Паста (тахан) от бадеми – 100% натурален продукт, произведен в България! Не съдържа консерванти!

Бадемът, миндал, клепуш (Prunus dulcis) е вид дребно широколистно дърво от семейство Розоцветни (Rosaceae). Със същото име се нарича и плодът на дървото.

Бадемите са отглеждани преди хилядолетия, но е отнело доста време за тяхното наименуване. Ботанистите постоянно измисляли нови и нови имена за него.

В миналото консумацията на бадеми е била много популярна в лечението на болестите на богаташите. А готвачите на високопоставените семейства добавяли бадеми към месните ястия, за да са по-лесно смилаеми. И до днес ядката се счита за кралски плод.

Полезни свойства на бадемите

Ползите от бадемовите ядки преди всичко се свързват с високите съдържания на витамин Е. Този витамин се явява един от най-важните антиоксиданти, който предпазва клетките от преждевременно стареене и организма от свободните радикали.

В бадемите са съсредоточени и витамини от групата В, без които човешкият организъм не би могъл да функционира правилно.

Ползите от консумирането на бадеми при бъбречни проблеми са осезаеми, спомагат за по-лесно отделяне на песъчинки. Нормализират работата на черния дроб и далака, пречистват кръвта. Действат като естествен аналгитик. Редовният и регулиран прием на бадеми подобрява мозъчната дейност, намалява стреса и лекува безсъние. Оказват благотворно влияние при бронхиални астми и пневмонии.

Благодарение на съдържащите се антиоксиданти в състава на бадемите, кожата става еластична и придобива здрав цвят, а косата копринена и блестяща.

Съдържание:

100% печено и фино смлени бадеми.

Алергени: може да съдържа след от фъстъци и други ядки.

Хранителна информация на 100 гр.:

Енергийна стойност: 650 kcal / 2688 kJ Въглехидрати: 6.5 g от които захари: 4.0 g Мазнини: 55.8 g от които наситени: 4.4 g Протеини 25.4 g Фибри: 11.8 g Сол: 0.0 g

Начин на употреба:

За директна консумация или влагане в различни кулинарни изделия. Разбъркайте преди консумация.

Отделянето на мазнина е естествен процес.

Опаковка: 250 гр.

Информация за търговци

Този продукт е дистрибутиран от „Здравница“. В случай, че имате тъговски обект на територията на България и Европейския съюз можете да се свържете с нас, за да Ви предоставим ценова листа и условия за партньрство. Повече информация намерете в „За дистрибутори“.

„Здравница“ е регистрирана търговска марка собственост на „Ню Ес Нет“ ЕООД. Предлаганите от нас продукти са със 100% гарантирано качество и притежават всички необходими сертификати.