Красавицата Кристин Крюк и Звяра

2
366
Добави коментар
huligankata
huligankata

Кристин Крюк участва и в канадския тийнейджърски сериал „Еджмонт“

От 13 февруари, всеки ден от 17:40, AXN излъчва премиерно четвъртия, последен сезон на нашумелия сериал „Красавицата и Звяра“. Предоставям на вниманието Ви интервю с канадската актриса Кристин Крюк, която освен като Катрин Чандлър е известна и с ролите си в канадския тийнейджърски телевизионен сериал „Еджмонт“ („Edgemont“) и в американския телевизионен сериал „Смолвил“ („Smallville“), в който играе обречената любов на Кларк Кент – Лана Ланг.

Въпрос: Продължавате да сте в ролята на Катрин Чандлър. С какво си обяснявате факта, че героинята Ви е толкова харесвана в годините?

Кристин Крюк: В основата, според мен стои завидната сила, която героинята ми притежава. Всеки епизод сядам и работя върху сценария и разглеждам възможностите, пред които е изправена, с нейната откритост и комуникативност и тази вътрешна мощ, която е развила. Дори в отношенията си с Винсент (Джей Райън), който понякога е писимистично настроен, в трудните им мигове тя е тази, която казва: „Можем да се справим! Възможно е да го направим, ще се преборим!“

Въпрос: Казвате, че работите върху сценария. Какво имате предвид?

Кристин Крюк: Винаги взимам отношение и споделям мислите си за почти всеки епизод. Работя доста със сценария и смятам, че актьорската перспектива не бива да се подценява. Работим на бързи обороти и не ми остава толкова време за това, колкото бих искала, но гледам да мина през материала и ако нещо не ми харесва или ми се вижда безсмислено, имам свободата да споделя и да го обсъдя с екипа.

Въпрос: Как Ви се отплаща тази активност? Можете ли да ни дадете пример за такъв случай, в който сценарият е променен заради Вашата намеса?

Кристин Крюк: Има много примери. Целият образ на Кат е изграден на базата на съртудничеството ни с екипа, нещо с което се гордея.

Въпрос: С какво Вашият „Красавицата и Звяра“ се различава от другите интерпретации на тази тема?

Кристин Крюк: В основата, ние разказваме същата история.

Кристин Крюк: Най-много от всичко на света очаквах времето, в което ще се наспя.

И тук търсим любовта в най-чистата ѝ форма. Как да познаем любовта? Как изглежда тя? Какъв е пътят към нея? Как любовта ни помага да открием своята човечност, да бъдем по-добри? Това са темите, които разглеждаме и които изглеждат вечни. В нашата версия обаче, митологията е по-силно застъпена. Също ако погледнете някои от другите истории посветени на „Красавицата и Звяра“, особено тези създадени през 80-те ще видите, че те всички си имат начало, среда и край и са водени в голяма степен от изконните, морални ценности. Нашата история е много по-многопластова и доста по-мрачна.

Въпрос: Вие присъствате в почти всяка сцена. Какво беше настроението, когато приключваха снимките? Какво очаквахте с нетърпение?

 Кристин Крюк: Най-много от всичко на света очаквах времето, в което ще се наспя. Да снимаш сериал е страхотно и много вълнуващо, но също е и много изморително, изтощително направо…

Въпрос: Имахте дълъг снимачен период. Остана ли Ви време да опознаете повече себе си?

Кристин Крюк: Цялото време, с което разполагах използвах, за да опознавам Катрин Чандлър и смея да твърдя, че я познавам по-добре и от себе си. За цял месец само веднъж успях да намеря време, за да отида до магазина на пазар! Къде ти време са самовглъбяване…

Въпрос: Ако Кат можеше да върне времето назад, какво според Вас би променила?

Кристин Крюк: Интересен въпрос. По всяка вероятност щеше да запази живота на майка си, така бих направила аз. Не мисля обаче, че тя осъзнава, до каква степен това събитие я е превърнало в природната стихия, която е. Цялото ѝ съществуване, това, което движи живота ѝ от онзи момент нататък е посветено на тази загуба. Нейната цел е никога да не позволи подобно нещо да се случи на някой друг. Но ако можеше да промени нещо вярвам, че щеше да направи точно това.

Въпрос: Какви са отношенията Ви с Джей Райън извън снимачната площадка?

Кристин Крюк: В прекрасни отношения съм с всички свои колеги. Много се забавляваме извън снимките, но най-приятното чувство за мен е голямото доверие, което имаме помежду си. Чудесно усещане!

Въпрос: Какво беше настроението на екипа по време на снимките, имайки предвид, че това е последният сезон, на който сте и продуцент?

Кристин Крюк

Кристин Крюк: Съвсем различно е и същевременно интересно, защото за разлика от всички предишни сезони, в които в основата беше заплитането на сюжета, в последния трябва да мислим за това, как да го „разплетем“ най-безболезнено така, че да не разочароваме феновете. Сезонът започва с медения месец на Кат и Винсент, това мисля, ще достави радост на зрителите. Естествено, скоро след това всичко се обръща с главата надолу, както се случваше досега във всеки сезон. Намирам за наистина интересен финалът, който избрахме за тях, в опита си да затворим историята по един приемлив начин, в който сякаш за първи път се отваря реална възможност двамата да заживеят нормален живот, като всяка една влюбена двойка.

Въпрос: Нивото на хуморът между Кат и Винсент беше доста завишено в предпоследния сезон. Така ли ще е и в последния?

Кристин Крюк: Да, запазваме тези нива. Има доста шантави ситуации. Самият Джей притежава страхотно чувство за хумор и много допринася за доброто настроение на героя си. С каквато и сила да се разгаря драмата, хуморът присъства за радост на всички.

Въпрос: Това е последният сезон на сериала. Как се чувствате сега, когато вече не снимате?

Кристин Крюк: Чувството винаги е странно, когато работата спре. Вярвам, че всеки, който е приключил с една работа и очаква да започне нова се е чувствал по същия начин. Сега имам време да завърша образованието си, което мина на заден план по време на снимките и съм доста развълнувана от факта. Ще има период на адаптация, но промяната е за добро и аз съм позитивно настроена.