Какво означават тези червени точки по кожата?

1
343
Добави коментар
Nikola_Krestev
Nikola_Krestev

Ако забележите по кожата си подобна червена точка, която се нарича ангиом, не се паникьосвайте, но се чувствайте предупредени

Ангиомата е малко доброкачествено образувание, което се състои от кръвоносни съдове. За възникването им има две основни причини.

1. Възрастта
При повечето хора ангиомите се появяват след навършването на 30 години. По правило те приличат на малки рубинени пъпки и се появяват по тялото или ръцете. За появата им са отговорни измененията на кожата и кръвоносните съдове, настъпващи с годините.

2. Нарушения в работата на организма или неправилен начин на живот
Ако ангиомата изглежда като петно, от което излизат разклонения, тя може да свидетелства за проблем в работата на черния дроб, съдови нарушения или хормонален дисбаланс.

Какво да правим?
Ако ангиомата започне да променя размера или формата си, е препоръчително да се обърнете към лекар. В останалите случаи тя не е повод да тичате при дерматолога, но е добре да я споменете по време на регулярен профилактичен преглед.
Също така е добре да се постараете да избегнете появата на нови ангиоми – а начинът за това е здравословен начин на живот и балансирана диета. Пийте течности, яжте пресни плодове и зеленчуци, не забравяйте за добрите мазнини, съдържащи се в авокадото и зехтина и така по-дълго ще съхраните младостта и здравето си.

Източник: Адме.ру