10 мита за диетите

16
423
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Диетите… Вероятно са толкова много, колкото са и желаещите да намалят теглото си. Някои обещават вълшебни резултати след броени дни, други, да го кажем направо, са си направо опасни. Трети наистина дават трайни резултати, но не при всички, които ги изпробват.

Ако сте взели решение да се подложите на определен хранителен режим, добре. Освен желаната фигура, не бихте искали да получите като „бонус“ някое заболяване в следствие на неправилна диета.

Хранителният ви режим трябва да е съобразен с вашия начин на живот, да цели траен резултат, но не на цената на изтощен организъм, отслабен имунитет и крехко здраве.

Няма универсална диета. За да има резултат от нея тя трябва да е съобразена с вашата индивидуалност. Да е балансирана и умерена. Съчетана с достатъчна физическа активност, необходимата доза търпение и голямо желание, със сигурност скоро ще се радвате на желаните резултати.

Сред хилядите препоръчвани методи за отслабване обаче има няколко общоизвестни правила, които са се превърнали в абсолютен стереотип. Но имат ли смисъл, наистина ли помагат? Оказва се, че сред най-популярните правила за хранене съществуват доста заблуди. Ето 10 от най-големите.