Ремонт на захранващ блок на 60“ плазмен телевизор Samsung

4
385
Добави коментар

Преди известно време ме потърсиха за ремонт на 60“ плазма Samsung и по-точно да поправя  захранващия  блок на телевизора. 

Ремонт на захранващ блок на телевизор

Според думите на собственика телевизорът спрял да се включва и решил да го поправи сам. Във форумите прочел, че най-вероятна причина са повредени електролитни кондензатори и с „помощта“ на колега, който се занимавал с електроника, заменили всички електролитни кондензатори. Телевизорът отново не тръгнал.

Смяна на електролитни кондензатори на захранващ блок на телевизор

Така попаднал на моя обява за ремонт на телевизори и се свърза с с мен, за да се намеся. След извършване на диагностика на платката видях, че два от новите кондензатори са се надули. След като демонтирах двата кондензатора се оказа, че те са монтирани обратно – поляритетът им беше разменен. Това беше довело до нарушаване на работата на цялата електроника. 

Ремонт на телевизори в дома

За да се избегнат подобни случаи, търсете квалифицирана техническа намеса, защото има тънкости в занаята, които са известни на опитни майстори.

Телевизорът тръгна и можеше да бъде използван отново.

Професионален ремонт на телевизори в дома от инж. Станев може да получите от понеделник до неделя, като предварително договорите удобен ден за посещение, диагностика и последващ сервиз.

Когато името работи за теб!

Like this:

Like Зареждане…