Хотели и забележителности в София

2
312
Добави коментар
seoslav
seoslav

Всяко успешно пътуване започва с планиране. Ако желаете да се насладите на приятен и незабравим престой в една от най-древните европейски столици – град София, не пропускайте да разгледате нашите предложения за хотели в град София и забележителности, които да посетите.
Безспорно, градът е пълен със стотици приятни местенца, които ще ви очароват със своето излъчване и стил.
Едно такова местенце определено представлява хотел Montecito. Не оставяйте трите звезди да ви подведат! В хотел Montecito ще се насладите на истинска елегантност и уют, за които ще се погрижат усмихнатият персонал, вкусната храна, напитките край басейна, страхотният детски кът (в случай, че пътувате с деца) и не на последно място – изключително удобният и луксозен интериор, който ще ви прехвърли в един съвсем различен свят. Хотелът е разположен на основния булевард в град София – Цариградско шосе. Това до голяма степен улеснява придвижването до центъра и основните забележителности на града. Една от тези забележителности е Националният антропологичен музей, който също се намира в столицата ни, на бул. „Цариградско шосе“ № 73. Музеят разполага и с национална костница, където са събрани всички антропологически материали, открити при археологически разкопки. В близост до хотела се намират още летище София, Бизнес парка и Интер Експо центъра.

Ако сте любители на по-тихите и спокойни местенца, които същевременно да предлагат необходимата доза уют, за да се чувствате като у дома си, може да планирате своя престой в хотел „Кибелла“. Хотелът е с комуникативна локация, откъдето бързо и лесно ще достигнете центъра на града, неговите забележителности, а също и някои от основните търговски центрове. В близост до хотела се намират също така зала „Арена Армеец“ (където се провеждат едни от най-големите и значими събития в града) и летище София.

Друг чудесен вариант за приятна почивка на добри цени е Levitt Hostel – американска верига хостели с официално седалище в Ню Йорк, САЩ. Хостелът е разположен в самия център на града и в непосредствена близост до него се намират много от основните софийски забележителности, търговски центрове, административни сгради, барове, ресторанти и приятни улички, изпълнени с десетки малки и големи магазинчета. Само на 100 метра от Levitt Hostel се намира Националният дворец на културата (НДК), където ежедневно се провеждат множество събития като изложби, концерти, конференции и др. НДК е построен през 1981 г. по случай отбелязването на 1300 години от създаването на българската държава. Състои се от 13 различни по големина зали, които се използват основно за провеждането на културни мероприятия в столицата. В НДК се състоят едни от най-големите български панаири и изложения.

Малко по-встрани от идеалния център, в подножието на планината Витоша, е разположен небезизвестният хотел Холидей Ин София. Неговите изцяло заслужени 5 звезди, ви гарантират качествен престой на високо ниво. Хотелът разполага с безплатен паркинг, spa & wellness център, закрит плувен басейн, фитнес център, а също и летищен трансфер. Макар и малко по-отдалечен от центъра на града, хотел Холидей Ин се намира само на около десетина минути, с кола, от много от забележителностите и търговските обекти в града.

Пожелаваме ви приятен престой, независимо кой хотел в София изберете и незабравими изживявания и спомени от най-големите забележителности в древната столица на България!