Уволнение на хора на ключови позиции е неразумно | Temaonline.bg

4
593
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

„Трябва да имаме скучни, прогнозируеми сметки. Знаем какво ще правим, повече от това нищо не можем да ви обещаем. Искам да се вдигнат доходите и пенсиите, българинът да е с пълни джобове с пари. Но това е възможно, ако държавата е спокойна и харчим толкова, колкото изкарваме” – заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Той участва във форум на тема “Предприемачество за растеж”- финансиране на малки и средни предприятия, регионално икономическо развитие, платформа за предприемачество и единен цифров пазар.

В него участват Елжбета Бенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия, кметът на София Йорданка Фандъкова, бивши министри, представители на бизнеса.  

Бойко Борисов поздравява Елжбета Бенковска при пристигането на форума –––––––––––

Според Борисов, всяко пипане на хора на ключови позиции е неразумно, борбата с контрабандата е на ниво, а работата на приходните агенции трябва да продължи.

Образованието изглежда като основна задача- подготовката на кадри е важна, за да има квалифицирана работна ръка, а тя е изключително необходима за страни като нашата, коментира Борисов.

В България усилено се строи, пътувам из страната и виждам това, посочи Борисов и даде пример с инвестициите в автомагистралите.

Само в рамките на 5-6 години в София се построи метрото, Южната дъга, естакадите, разшириха се булеварди, каза той и запита защо това не е станало преди това. Всичко това, според него са факти и е важно и за бизнеса. Има и други приоритети, но не могат всички да станат заедно – продължи Борисов.

Отчитаме, че чистотата на въздуха не е от най-добрите, но това е така, защото замърсяването е ставало с десетилетия. Как няма да сме първи по онкозаболявания, а сега ни отчитат на 49 конгрес какво са направили, а ние сме партия само на 10 г., подчерта Борисов.

Според него има проблеми с фалшивите болнични листове, с фалшивите диагнози в ТЕЛК-овете, а решения трябва да има, защото те касаят всички нас, каза той.

Усещане за корупция и нещастие създава у хората бюрокрацията, добави лидерът на ГЕРБ. В момента подготвяме мерки, за да може администрацията да работи за хората и бизнеса. Имаме знанията как това да стане, в някои министерства даже това е направено, отбеляза Борисов. В това можем да се концентрираме допълнително, добави той.

В България думата реформа е мръсна. Тя означава рязане на пари. Дано инстинктът на хората сработи и не се подадат на красиви обещания, призова Борисов.