Хървати обиждали Джейми Фокс на „чернилка“ | Temaonline.bg

3
259
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

БАЛКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ
Хървати обиждали Джейми Фокс на „чернилка“
Полицията арестувала двамата подпийнали нахалници, заплашва ги глоба от €700 или 1 месец затвор

23 Февруари 2017 21:21
0

принтирай

|

текст

Двама хървати са обвинени в нарушаване на обществения ред след като нанесли расистка обида на носителя на „Оскар” Джейми Фокс, съобщиха местни медии.

49-годишният чернокож американски актьор е в южния хърватски курорт Дубровник за снимки на нова екранизация на „Робин Худ”, където играе Малкия Джон.

В неделя вечерта Фокс бил в ресторант, където бил нападнат словесно от двама подпийнали хървати. В съобщението на местната полиция се съобщава за расистки инцидент, но не се споменава изобщо името на Джейми Фокс.

Холивудският актьор обаче описа агресията в „Instagram” и разказа, че двамата местни мъже го обиждали с расистки изрази, използвайки местната обидна дума за негър „crncuga“Полицията е арестувала двама хървати – на 44 и 50 години – за обиди към гостите на ресторанта и персонала.Съдия Миряна Луяк изтъкна, че двамата са „извършили сериозно нарушение на обществения ред по изключително безцеремонен и непристоен начин”.Двамата бяха освободени след разпит, но ако бъдат признати за виновни, може да бъдат глобени с около €700 или да получат един месец затвор.

Филмът „Robin Hood: Origins“ е под режисурата на Ото Батхърст. Във филма участва британецът Терън Игъртън в ролята на Робин. Лентата трябва да тръгне по екраните в САЩ през март догодина.