8 Неща, Които Не Знаете За Остров Миконос

37
1042
Добави коментар
DSTours
DSTours

8 любопитни факта, които може би не знаете за остров Миконос

 

Остров Миконос е световно известна дестинация за почивка, посещавана от голям брой туристи. Той е разположен в северната част на Егейско море и е част от групата на Цикладките острови. Намира се между островите Тинос, Сирос, Парос и Наксос. Миконос е сред най- популярните плажни дестинации в Гърция с едни от най- красивите плажове.

 

За островът всички знаем че е най- модерният и оживен гръцки курорт, който ще ни предостави незабравима синьо – бяла почивка в типично цикладски дух. В следващите редове ще научите още любопитни неща за остров Миконос, които може бии не знаете:

 

1.      Произход на името „Миконос“

Според легендите Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Останки от гръцката митология, оставила отпечатъци по целия остров, ще срещнете на всякъде около вас.

 

2.      На остров Миконос можете да се гмуркате

Миконос е едно от малкото места в Егейско море, където е разрешено гмуркането, а няколко водолазни центрове отдават под наем екипировка и предлагат обучение. Чудесна възможност да разнообразите почивката си и да се обогатите с нови преживявания!

 

3.      Едни от най- красивите плажове в Гърция са на Миконос

Всички свързваме гръцките острови с лятна почивка, горещи плажове и много слънце. Но ако до сега не сте били на почивка на остров Миконос, може би не знаете, че там се намират едни от най- красивите плажове, а именно Paradise Beach и Super Paradise, където със сигурност ще се почувствате като в рая.  Останалите известни места са плажовете Агия Анна, Елия, Платис Гиалис и др. Разнообразието е голямо – от малки и уединени плажове, до шумни и оживени места, нудистки плажове, места за гмуркане или риболов.

 

4.      Миконос е сред любимите острови на известните личности

Живописните пейзажи на остров Миконос и по- специално плажовете на Псару са предпочитано място за почивка от знаменитости като Леонардо Ди Каприо, Никол Шерцингер, Адриана Лима, Джерард Бътлър, Брус Уилис и много други… Без съмнение остров Миконос предлага най- добрите условия, които ще угодят и на най- изтънчения вкус.

 

5.      Миконос е една от най- предпочитаните парти- дестинации

Миконос е известен с космополитния си характер и нощен живот. Островът предлага разнообразие от нощни клубове и заведения, с което се нарежда сред най- популярните парти дестинации в Европа. Ако търсите място, където купонът продължава до зори, Миконос е точно за вас!

 

6.      Остров Миконос предлага много забележителности

Архитектурата на Миконос е специфична- традиционните къщите са бели, кубообразни, на един или два етажа. Автентичната атмосфера се допълва от тесни улички, боядисани в бяло и синьо. Няма да намерите по- красиво и уютно място от Миконос!

Сред най- известните забележителности на острова са старинните вятърни мелници, превърнали се във визитна картичка на Миконос. „Малката Венеция“ е живописна част от града, точно на брега, където пъстроцветните сгради са надвиснали над морето.

Казват, че на Миконос има 365 църкви – по една за всеки ден от годината. Най-известната от тях е „Парапортиани“, която представлява съвкупност от пет по- малки църкви. Сред останалите забележителности на Миконос, които не трябва да пропускате са археологическият, морският, фолклорният и етнографски музеи, Къщата на Лена, художествената галерия, пристанището.

Един от най- известните археологически обекти на Гърция е малкият остров Делос, който се намира само на два километра на запад. Целият остров е обявен за национален музей и е един от най- важните митологични, исторически и археологически центрове в Гърция, където ще видите останки от светилището на Аполон, храмът на Артемида, храмът на Хера и много други.

 

7.      На Миконос ще видите пеликани

Символ и талисман на остров Миконос е пеликанът Петрос, спасен от местните рибари след буря. Днес от птиците са останали само три на брой. Ще ги видите да се разхождат свободно из уличките на Миконос и ще можете да се снимате с тях.

 

8.      До Миконос ще стигнете с директен полет от Варна

Това, което със сигурност не знаете, е че сега имате възможност да стигнете до остров Миконос с директен чартърен полет от Варна, което ще ви спести дългия път до София и пътуването с ферибот от Атина. Датите на нашата са почивка са от 25 до 29 април – 4 нощувки на един от най- популярните и красиви гръцки острови. Разгледайте тук цялата програма:

 

Остров Миконос ще предложи зареждаща почивка или екскурзия на всеки, който иска да се докосне до контрастът от съхранени цикладски традиции и модерен и луксозен летен курорт. Свържете се с офисите ни за повече информация!