Как да си направиш сама скраб за тяло с кафе и кокосово масло

2
368
Добави коментар
rumi.yotceva
rumi.yotceva

Денят ти започна ли с кафе, както обикновено? А знаеш ли, че можеш да го използваш и външно, под формата на маски и скраб за тяло?

Кафето – ползи за твоята красота

Кафето е пълно с антиоксиданти, които предотвратяват преждевременното стареене на кожата и подтикват отделянето на токсините, натрупани в тялото ни. Стяга порите и отстранява мъртвите клетки от епидермиса. Има anti-age ефект. Помага в борбата с целулита, като видимо заглажда кожата. Поради всички тези причини, кафето се включва в състава на многобройни луксозни продукти за красота, кремове против целулит и СПА терапии.

Но вместо да давате луди пари за тези процедури, можете много лесно да си направите домашен скраб за тяло с кафе и кокосово масло.

Кокосово масло – кожа, нежна като коприна

Ползите за здравето ти от студено пресованото кокосово масло са наистина впечатляващи: Включено в дневното ти меню, то се грижи за здравето на сърцето ти. Подкрепя правилното функция на щитовидната жлеза. Отлична храна за мозъка. Засилва имунната ти система. Осигурява на тялото ти идеалното „гориво“, ускорява метаболизма, който може да помогне в загуба на тегло. Има силни антибактериални и противогъбични свойства. Кокосовото масло е идеалната храна, която се грижи за здравето и красотата ти отвътре – навън. Приложено локално, върху кожата ти, здравословното кокосово масло ти помага да: Запазиш кожата си здрава и младолика. Намалява появата на фини линии и бръчки. Запазва съединителната тъкан на епидермиса силна и еластична. С малко помощни средства, като кафето, например, ексфолира мъртвите клетки, за да направи кожата ти кадифено гладка и нежна.

Как да си направиш сама скраб с кафе и кокосово масло

Рецептата е много лесна. Трябват ти кокосово масло и фино смляно кафе. Смесваш и това е всичко! Можеш да съхраняваш готовата смес в стъклени бурканчета, или да го налееш, докато е още течно (кокосовото масло се топи на стайна температура, по-висока от 25 градуса – лични наблюдения) във формички за мъфини. Прибери го на студено. Щом стегне, извади готовите калъпчета и прибери в кутия, някъде на хладно. Използвай с наслада, докато си вземаш душ. Масажирай тялото си леко в продължение на няколко минути и изплакни с топла вода. Завърши домашната си СПА процедура, като се намажеш с чисто кокосово масло. То ще овлажни и успокои кожата ти. Използвай ексфолианта 2-3 пъти седмично.

Коментари

comments