Избери своя естествен камък според рожденната си дата

8
417
Добави коментар

Избери своя рожденен камък според зодията и датата на месеца в който си роден, още любопитна информация за силата, магичните и лечебни свойства на естествените камъни ще намерите в он-лайн бутик ==> www.vilerge.com

Смята се, че идеята за рождените камъни – скъпоценен камък, свързван с всеки месец от годината – датира още от древността, а учените я проследяват чак до Нагръдника на Арон, описан в Библията в книга „Изход”. Нагръдникът бил религиозна одежда, украсена с дванадесет скъпоценни камъка, които символизирали дванайсетте племена в Израел. Камъните били разположени в четири реда по три: сардий, топаз и карбункул; смарагд, сапфир и диамант; лигур, ахат и аметист; и берил, оникс и яспис.

И така, как се е стигнало от скъпоценните камъни, символизиращи дванайсетте племена в Израел до рождените камъни? Трудовете на Йосиф Флавий (1 в. пр. Хр.) и свети Джером (пети век пр. Хр.) направили връзката между 12-те камъка върху Нагръдника и 12-те зодиакални знаци. Била предложена идеята, че всеки от скъпоценните камъни притежава специални способности, свързани със съответния астрологичен знак и че носенето на тези камъни в подходящото време би могло да има лечебни свойства или да служат като талисман.

Но тази идея не съвпада напълно с нашата представа за рождения камък. Въз основа на този астрологичен модел, човек трябва да притежава колекция от 12-те различни скъпоценни камъка, свързване със зодиакалните знаци, и да носи подходящия камък по време на изгряването на съответния знак. Това повече наподобява ведическата астрологическа традиция в Индия, която приписва 9 различни скъпоценни камъни на 9 планети и препоръчва да носите определени камъни в зависимост от здравословното ви състояние и предизвикателствата, които ви отправя животът.

Идеята всеки човек винаги да носи скъпоценен камък, отговарящ на месеца на му на раждане е съвременна идея, която учените проследяват до 18-ти в. в Полша, когато еврейски търговци на скъпоценни камъни пристигат в региона. Но съвременният списък с рождени камъни бил установен едва през 1912 г. от Националната асоциация на бижутерите (Бижутерите в Америка) в САЩ.

Съвременният списък с рождени камъни не е бил променян от 1912 г. Едва наскоро станахме свидетели на два опита за неговата промяна, и двата любопитно свързани със скъпоценния камък танзанит. През 2002 г. Асоциацията за търговия със скъпоценни камъни (AGTA) обяви, че е добавила танзанита като рожден камък за месец декември, макар че този месец вече имаше два рождени камъка (тюркоаз и циркон). Бижутерите в Америка подкрепиха тази идея и предоставиха следното изказване за бюлетина на AGTA: „БА възприема добавянето на танзанита за месец декември като начин за развиване на бизнес. Всяка стъпка, която помага на търговците да продават повече бижута е добре дошла.” Очевидно светът доста се е отдалечил от предполагаемите магически свойства на астрологичните скъпоценни камъни.

През февруари 2006 г. TanzaniteOne Ltd., амбициозен картел за танзанит, обяви маркетинговата си  стратегия да направи танзанита рожден камък. Но от TanzaniteOne Ltd. Не бяха доволни танзанитът да бъде просто поредният рожден камък. Те искаха да отидат по-далеч – искаха танзанитът да бъде подаряван при раждането на всяко дете, без значение от месеца. С призива „Роден с танзанит” те посочваха доста съмнителни връзки с рождените обичаи на племето масаи. На този етап спокойно можем да кажем, че комерсиализацията на рождените камъни е приключила.

= = = = = = = = = =

Изненадай любимите хора с красив подарък за рожден ден или празник | Свети Валентин | 14 Февруари | 8 -ми Март |  Коледа | Нова година |

други предложения, може да се разгледат – ТУК.

– ОЩЕ: Зад името над ВИЛЕРЖЕ© стои артистичната натура на Велислава Каймаканова – Ножарова. Декоратор, фотограф, и дизайнер на интериори. Бижута ВИЛЕРЖЕ© се предлагат единствено във виртуалното пространство. Може да направите избора и поръчката си, като пишете на лично съобщение във фен страницата (тук), е-мейл: [email protected] или директно през он-лайн магазина на адрес: www.vilerge.com  / натискайки бутон “добави в количката”.

– Пълната информация за бижутата, може да бъде намерена – ТУК. – Запознайте се с условията за доставка – ТУК. – Имате още въпроси, може да ги зададете – ТУК.

ИЗНЕНАДАЙТЕ ЛЮБИМИТЕ ДАМИ С ЛУКСОЗЕН ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

ОТ  СТИЛНИ  РЪЧНО-ДЕКОРИРАНИ БИЖУТА С ЕСТЕСТВЕНИ КАМЪНИ ВИЛЕРЖЕ©

ТУК