Вирус бил виновен и за хроничната умора

21
Добави коментар
amahondra
amahondra

Вирус, свързан с рака на простатата изглежда играе роля в синдрома на хроничната умора, сочи изследване, което може да доведе до първото медикаментозно лечение на мистериозното смущение, засягащо 17 млн. души по цял свят, предаде Ройтерс.

Изследователи са открили вируса, известен като XMRV, в кръвта на 68 от 101 души със синдрома на хроничната умора. Същият вирус е засечен при само 8 от 218 здрави хора, пишат изследователите в списание „Сайънс“.

Джуди Миковиц от института Уайтмор Питърсън в Невада и колегите й от Националния институт по рака в Кливлънд подчертават, че откритието само показва връзката между вируса и синдрома на хроничната умора (CFS) и не доказва, че патогенът причинява разстройството.

Изследването предлага надежда, че страдащите от вируса могат да получат облекчение от коктейл лекарства, предназначени за лечение на СПИН, рак и възпаления, казва Миковиц, макар и да подчертава, че ще са необходими множество допълнителни изследвания.

Можете да си представите броя комбинирани терапии, които могат да са достатъчно ефективни и могат да бъдат използвани за клинични тестове незабавно, добавя тя.